Annoncørbetalt indhold

Sådan opretter du et holdingselskab

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Overvejer du at starte på et liv som iværksætter og få din egen virksomhed? Så kan det være en rigtig god idé at oprette et holdingselskab forinden. Der er nemlig mange fordele forbundet med at oprette et holdingselskab, som du kan læse mere om i denne artikel.


Annonce

Holdingselskab

Et holdingselskab er et selskab, hvis primære funktion er at eje andele i ét eller flere andre selskaber. Der er ikke tale om en selvstændig selskabsform, men et helt almindeligt selskab, som enten kan være et anpartsselskab eller aktieselskab.


Der vil formentlig ikke være nogen drift i holdingselskabet, der derfor heller ikke vil være momsregistreret. Holdingselskabet vil kun eje andele i et eller flere driftsselskaber, som driver den egentlige forretning.


Der kan være tale om ét samlet holdingselskab, hvor der er flere ejere, eller det kan være flere forskellige personlige holdingselskaber, der hver især er ejet af én af ejerne.


Driftsselskab

Et driftsselskab er et selskab, som er ejet af et eller flere holdingselskaber og er den enhed, hvor selskabets drift (forretning) foregår. Med selskabets drift menes der selskabets egentlige kommercielle aktivitet. Kunder, leverandører og lignende handler med driftsselskabet og har ingen direkte kontakt med holdingselskabet.


Fordelene ved et holdingselskab

For nogen kan det virke underligt at stifte et selskab, som kun skal eje andele i et andet selskab, der driver den egentlige forretning. Dog er der flere fordele ved at oprette et holdingselskab.


  • Skattefrit udbytte
  • Skattefrit frasalg
  • Udskiftning i ejerkredsen


Oprettelse af holdingselskab

Det er en fordel at stifte et holdingselskab samtidig med, at du stifter et selskab, da selskabskapitalen kan “bruges to gange”. Her behøver du ikke at indbetale selskabskapital for begge selskaber. En senere stiftelse vil være forbundet med skattemæssige forhold, hvilket kan undgås, hvis der laves en skattefri ombytning af ejerandele.


Ved oprettelse af holdingselskab, skal du angive formålet med dit holdingselskab. Når dette er gjort, så stifter du dit driftsselskab, hvor holdingselskabet skal angives som ejer. Driftsselskabet skal også have en formålsbestemmelse, der beskriver den forretning, som selskabet skal drive. Så snart du har stiftet både holdingselskabet og driftselskabet, vil din holdingstruktur være etableret.

Legal Desk hjælper dig hurtigt i gang

Med Legal Desk kan du nemt lave stiftelsesdokumenter til et holdingselskab og et driftsselskab. Du skal blot udfylde en online formular og betale for dokumenterne, hvorefter de er klar til underskrift og datering fra ejerne.


Legal Desk klarer også registreringen hos Erhvervsstyrelsen for dig. Så snart registreringen er på plads, vil du modtage et CVR-nummer for selskabet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.