Annoncørbetalt indhold

Sådan plejer du din lædertaske

Annonce

Har du købt en skuldertaske i læder, og er i tvivl om, hvordan du plejer den? Eller har du fundet en i genbrug, der blot trænger til en kærlig hånd?

Det er ingen hemmelighed, at læder er fantastisk! Det er et slidstærkt, fleksibelt og levende materiale, og plejer man sine læderprodukter rigtigt, kan man nyde dem gennem rigtig mange år.

Vi har talt med Michala, designeren og ejeren bag MicMic. MicMic er en lille virksomhed, der sælger høj kvalitets læder accessories som f.eks. skuldertaske læder, punge og crossover tasker. Michala ved derfor rigtig meget om pleje af læder. ”Selvom det kan virkelig som et uoverskueligt projekt at vedligeholde dit læder produkt, kræver læderet faktisk ikke meget pleje – og selv en lille indsats kan gøre en kæmpe forskel for holdbarheden!”

Michala forklarer også, at der findes utallige former for pleje-produkter til læder; balsam, imprægnering, olie, fedt, voks, snavsfjernede, wipes, all-in-one produkter osv. Derudover findes der også utallige typer af læder, som man ofte ikke selv kender navnet på eller ved hvordan de er behandlet. Det kan virkelig være en jungle at finde frem til det korrekte produkt til pleje af sin skuldertaske eller andet produkt i læder.

Generelt anbefaler MicMic at holde sig til de klassiske plejemidler; læderfedt og imprægnering. Disse kan nemlig bruges til langt de fleste læderprodukter og virker effektivt.

Uanset hvordan du ender med at pleje dit læder produkt, er det en god idé at starte med en bagside, inderside eller et andet diskret lille område. På denne måde kan du teste om læderet reagerer som du forventer og ønsker. Behandling anbefales 1-4 gange om året alt afhængig af læderets behov og dit brug af produktet.

Her kommer de bedste tips til pleje af læder fra MicMic:

1. Plejer du dit læderprodukt forkert, kan du faktisk ende med at skade læderet eller give det et udseende, som du ikke ønskede. Derfor er mit første tip, simpelthen at kigge efter en medfølgende vejledning. Hvis produktet er ældre, er det ofte muligt at få anbefalinger til pleje på virksomhedens hjemmeside eller ved at ringe til deres kundeservice. Er du i tvivl, er du også altid velkommen til at spørge om vejledningen hos MicMic.

2. Hvis læderet virker tørt eller har tendens til at krakelere, er det ofte en god idé at bruge læderfedt. Fedtets effekt kan sammenlignes med den effekt en fugtighedscreme har på din tørre hud. Man skal dog være obs på, at læderfedt kan give en mørkere nuance på mange typer af læder f.eks. kernelæder. Det er derfor også vigtigt, at fedtet smøres ud i et jævnt, tyndt lag og at alle områder dækkes, så produktet ikke får mørkere fedtpletter efterfølgende. Brug eventuelt en ren, tør, blød klud eller svamp. Til MicMics egne skuldertasker er Michala rigtig glad for at bruge Gold Quality Læderfedt. Produktet er rig på naturlige ingredienser som f.eks. bivoks og har derudover en imprægnerede effekt.

3. Produkter der er syet i ruskind - eller læder der minder om, eller opfører sig som ruskind - kan godt være mere sårbare. Kig på læderet efter små ”hår”, der har en tendens til at blive slidt. Det kan også være, at du har et læderprodukt med meget åbne porrer (behandlet uden eller med meget lidt beskyttelse fra garveriet), der dermed er meget modtagelig overfor væsker. Til begge dele vil jeg anbefale en imprægnering i spray form. En imprægnering ligger et beskyttende lag over dit produkt, så det bliver mere afvisende overfor væsker og slid. En imprægnering på spray vil ikke normalt ændre udseendet på dit produkt. Derfor opretholdes den originale farve og struktur.

Denne artikel er sponsoreret af Morningtrain.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.