Annoncørbetalt indhold

Sådan rengør du din altan

Så står foråret og sommertiden endelig for døren, og for at du kan være helt klar, så kræver det en omgang rengøring af altanen, så du kan få lange sommeraftner der. Dem har du nemlig glædet dig til. At sidde der med et glas vin i hånden og nyde solnedgangen.

Dette indhold er sponsoreret

I denne guide får du råd til, hvordan du bedst kan rengøre din altan, hvornår og hvor ofte det skal gøres. Det er måske ikke den sjoveste beskæftigelse, men tænk hvor glad du vil blive for at kunne sidde på en ren altan og nyde synet af dine blomsterkasser.

Kom i gang med forårsrengøringen

Når foråret indtræder, er det et oplagt tidspunkt at rengøre din altan på. Efter en hård vinter med masser af kulde og frost, trænger den gevaldigt til en omgang. Måske døjer du oven i købet med grønne alger, som du også kan få tips til, hvordan du slippe af med. Mindst én gang om året bør du rengøre din altan ordentligt. Og det kan de fleste hvis lige klare. Der er ingen grund til at gøre den rent om vinteren, fordi den allerede vil være helt beskidt den efterfølgende dag. Derfor er foråret et bedste tidspunkt til rengøring.

Påbegynd rengøringen inden du går i krig med at plante blomster og planter i dine krukker og altankasser, for så kan du nemmere flytte det hele rundt og få gjort grundigt rent.

Rengøring trin for trin

Her får du en trin-guide til, hvordan du kan gribe rengøringen på din altan an. Så kan du fokusere på et skridt ad gangen.

  1. Første punkt er oprydning. Har du måske nogle pantflasker derude, skrald eller andet som skal sorteres, så er det her, du starter. Måske er der også nogle krukker, som trænger til en udskiftning og skal helt væk. Det er nemmere at gøre rent, når der er så rydeligt som muligt.
  2. Har du problemer med alger på din altan, som ses på for eksempel beton og træværk, men også andre udendørs materialer? Disse skal fjernes cirka to gange om året, så de ikke sætter tydlige spor. Du kan ikke forebygge disse, men du kan gøre rent, så snart de kommer, så du kan få bugt med dem løbende. Fjern dem om foråret men også til efteråret, hvor alger lever godt. Du kan bruge en børste til at fjerne dem med samt algemiddel. Skyld efter med rent vand. Med disse redskaber kommer du langt.
  3. Så kommer rengøringen. Brug en børste og en klud. Start oppe fra og ned, så du ikke får skidt ned på det rene, hvis du starter nedefra.
  4. Når du er i gang, kan du ligeså godt tage ruderne og altandøren.
  5. Slut af med at vaske gulvet. Er gulvet i træ anbefales det, at du behandler det med en olie, der passer til det. Så efterlader det en friskt udseende.
  6. Herefter er det bare møbler og krukker, som skal tages. Bank med fordel støv ud af puder og hynder.

Har du ingen altan, men har en drøm om at få en? Så kan du læse mere her: https://www.minaltan.dk/

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.