Annonce
Kultur

Sådan så det ud da kendisserne indtog Vejle: - Vi var begge to på udebane, men vi har aldrig haft så godt et hjemmepublikum som i dag

Kronprinsparret ankom da alle gæsterne var kommet på plads i Vejle Musikteater. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kronprinsparrets prisuddeling var en stjernespækket begivenhed, der løb af stablen på festligste vis lørdag aften i Vejle Musikteater.

Vejle: Hvis man lyttede godt efter, kunne man lørdag aften i Vejle Musikteater næsten høre glassene med bobler bruse, mens snakken gik inden aftenens hovedpersoner dukkede op.

Hvornår mon de kommer, de kongelige? 

I ventetiden valsede flere festlige kjoler, flotte jakkesæt og famøse personligheder ind over den røde løber, der var akkompagneret med en elektronisk bue med teksten: Kronprinsparrets priser 2021.

Annonce
Under den blålilla bue kunne man også fange Scarlet Pleasure. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Drew Sycamore, der var den første kunstner på scenen, var mødt op i et glitrende jakkesæt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En af de andre, der var iført sit fineste skrud, var Mette Nørgaard Kier, der er direktør for musikteateret. Hun brusede næsten lige så meget som boblerne gjorde i hendes glas.

- Det er jo fantastisk at være her. Arrangementet er både med til at sætte Vejle og Vejle Musikteater på landkortet med et af de mest profilerende arrangementer overhovedet. Det synes jeg at vi trænger til efter corona, sagde den glade direktør.

Musikteaterets direktør med ledsager til Kronprinsparrets Priser 2021 uddeles i Vejle Musikteater lørdag den 25. september 2021. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hun kunne også endelig ånde lettet op. Hun havde nemlig ligesom Kongernes Jelling haft gang i forberedelserne til showet længe.

- Vi lavede aftalen for lidt over et halvt år siden, og har især det sidste stykke tid haft rigtig travlt, fordi der er mange samarbejdspartnere. Det er klart, der er masser af koordinering, så det bliver en lettelse, når showet er godt gennemført, og vi kan sige "yes, we did it!", fortalte direktøren med et bredt smil.

Kort efter blev alle de spændte gæster i musikteaterets lokaler sluset indenfor i den store sal, så de royale gæster kunne komme til.

Udenfor stod en rand af mennesker og skærmede for den blide sensommervind, da kronprinsen og kronprinsessen trådte ind på den selvsamme røde løber.

VB og FCK

Tilskuerne satte sig til rette i de røde teatersæder, og blev budt velkommen af aftenens værtspar Tina Müller og Kåre Quist, der ledsagede både seerne på DR1 og gæsterne i salen gennem aftenens program.

Men selvom værtsparret var erfarent, så må man sige, at især Kåre Quist tydeligt var kommet på udebane, da snakken gik på fodbold.

Værtsparret var begejstrede for publikums opbakning til Kronprinsparrets Priser i Vejle Musikteater. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter et indslag, hvor DR's korrespondent Ole Ryborg besøgte Vejle Boldklub og en imponerende optræden med sangen "Dø for Vejle", proklamerede værten, at han altså var FCK-fan, hvilket medførte buh-råb i salen.

Det satte nogle tanker i gang hos værten, som han delte med avisens udsendte efter showet:

- Jeg er fodboldtosse, og det har jeg altid været. Jeg har stor sympati for VB. Helt tilbage fra Steen Thychosen, Ulrik le Fevre og de andre gamle koryfæer. Det ændrer jo ikke ved, at jeg holder med FCK, men jeg vil sige, at af de jyske klubber, så er det den, jeg bedst kan lide, slog Kåre Quist fast.

Prismodtagerne

  • Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til parret.
  • Årets kulturpris gik til kunstnergruppen Superflex. Gruppen blev dannet i 1993 og har blandt andet lavet et projekt, hvor der blev bygget biogasanlæg i fattige områder i Tanzania og flere andre steder.
  • Kronprinsparrets Sociale Pris gik til Mødrehjælpen. Organisationen tilbyder blandt andet rådgivning til unge forældre og driver genbrugsbutikker med børnetøj og -udstyr.
  • Med de to priser følger til hver 500.000 kroner. Der følger også et kalejdoskop skabt af kunstneren Olafur Eliasson.
  • Den Kulturelle Stjernedryspris gik til producer, sangskriver og sanger Erica de Casier. Den får hun for sin nyskabende tilgang til musikken.
  • Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris gik til RedenUng for den rådgivning, de tilbyder unge, der sugardater.
  • Modtagerne af stjernedryspriserne modtager hver 100.000 kroner.

Buh-råbene stoppede dog hurtigt og populariteten var næsten intakt - selv efter sådan et udsagn.

- Det har været helt forrygende. Jeg vil sige, at det publikum, der var her til aften, betød rigtig meget for os. Vi har kunnet mærke en opbakning til hvad vi gjorde, hvad vi sagde og de var med os hele vejen. Det betyder mere end man måske lige tror, sagde Tina Müller.

- Vi var begge to på sin vis på udebane, og vi har aldrig haft så godt et hjemmepublikum som i dag, supplerede Kåre Quist.

Annonce

Velafviklet prisuddeling

Alt i alt var der ikke mange fingre at sætte på prisuddelingen. Kronprinsparret virkede veloplagte allerede, da de lagde vejen forbi Jelling tidligere på dagen, men også da de trådte ind på scenen til prisuddelingen.

Det var også noget direktøren for Bikubenfonden havde bemærket, da avisen talte med hende efter showet.

- Det har været helt fantastisk. Her er nogle super engagerede mennesker, og så er det jo kørt fuldstændig som det skulle. Så det har været en rigtig rigtig positiv oplevelse, sagde Sine Egede Eskesen, der er direktør for Bikubenfonden.

Prisvinderne ved Kronprinsparrets Priser i Vejle Musikteater, lørdag den 25. september 2021. Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary uddeler Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris .Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hun var heller ikke i tvivl om, at Vejle sagtens kan danne ramme om arrangementet en anden gang, hvis kommunen får lyst.

- Hvis Vejle inviterer os til at komme tilbage, vil vi gerne komme igen. Vi har heldigvis været i flere byer flere gange, også selvom det kræver meget af den by, vi kommer til. Det er et stort arrangement at løfte, men vi vil kun være glade, hvis Vejle gerne vil have os tilbage, sagde Sine Egede Eskesen med et smil.

Se flere billeder fra Kronprinsparrets Priser 2021 på nettet.

Scarlet Pleasure spiller ved Kronprinsparrets Priser i Vejle Musikteater, lørdag den 24. september 2021. Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary uddeler Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris .. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)


Borgmester Jens Ejner Christensen (V), deltog også i aftenens festligheder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der var stor begejstring blandt de fremmødte, da kronprinsparret ankom til Vejle Musikteater. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Drew Sycamore var showets første kunstner, og spillede kæmpehittet "45 fahrenheit girl" for den fyldte sal. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erika de Casier var aftenens første prismodtager. Hun modtog årets kulturelle stjernedryspris. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Efterfølgende spillede hun et af sine numre for seerne, kronprinsparret og publikum i salen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Næste optrædende kunstner var Christopher, der er kendt for sange som Told you so og Irony. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Prismodtagerne af den sociale stjernedryspris var RedenUng, for deres arbejde med unge sugardatere. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Årets sociale pris gik til Mødrehjælpen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kunstnergruppen Superflex løb med årets kulturpris. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Scarlet Pleasure lukkede showet med titelsangen fra den oscarvindende film "Druk" - nemlig "What a life". Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Alarm 112

Slam! sagde det: Lastvognen var for høj til broen: Lyskryds sat ud af kraft

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Vejle For abonnenter

Når det står ned i stænger, og Skovgade svømmer over: Så meget vand kan din bil tåle, før du får problemer

Hedensted

Anders Bent gik fra 20 forskellige hjemmehjælpere om måneden til fem-seks: De kender mig bedre

Annonce