Annonce
Erhverv

Sælger familievirksomheden: Vi har lyttet til vores mavefornemmelse

Jane og Claus Iversen (tv.) har pr. 4. januar solgt deres virksomhed PL Montage til BBN Nordic, som Thomas Busk (th.) er medejer af. Det var en svær beslutning, men parret er glad for beslutningen og har en rigtig god mavefornemmelse. Foto: Mette Mørk
Jane og Claus Iversen har netop solgt deres virksomhed PL Montage. Nu venter en ny tilværelse som lønmodtagere og nye udfordringer.
Annonce

Gravens: I 21 år har Jane Iversen beskæftiget sig med salg og montering af solfilm. De seneste 13 år har hun sammen med sin mand Claus Iversen ejet PL-Montage, som hendes far grundlagte i 1979.

Men nu er familievirksomheden solgt. Pr. 4. januar har det sjællandske firma BBN Nordic overtaget PL-Montage.

- For to år siden havde Claus og jeg en alvorlig snak om, at vi på sigt ikke kunne blive ved med at holde til at drive virksomheden. Det er fysisk hårdt med så meget montagearbejde, og når vi havde været ude at montere en hel dag, ventede både værksteds- og kontorarbejdet. Vi blev enige om, at vi derfor ville forsøge at sælge virksomheden, mens vi stadig er glade for vores job, fortæller Jane Iversen.

Allerede dengang var Jane og Claus Iversen i dialog med BBN Nordic, der er en sjællandsk konkurrent til PL-Montage, for at høre, om man kunne være interesseret i en overtagelse.


Vi har lyttet til vores mavefornemmelse og har derfor valgt at sælge virksomheden. Det var en svær beslutning, men vi er meget glade for den.

Jane Iversen


- Vi mente, BBN Nordic var en oplagt potentiel køber, da de laver meget af det samme, som vi gør, siger hun.

Dengang var svaret nej - timingen var ikke rigtig.

- Det var måske nok egentlig meget godt, for det gav Claus og jeg et par år til at gå og tænke og tale det hele ekstra igennem, så vi var sikre på, at det nu også var det, vi ville, lyder det fra Jane Iversen.

Annonce

Ønsker at udvide i Jylland

Nu her to år senere, er timingen helt rigtig. Det fortæller Thomas Busk, der er medindehaver af BBN Nordic.

- Vi har længe haft et ønske om at udvide vores marked i Jylland. PL-Montage er velrenommeret og en sund, veldrevet virksomhed. Jane og Claus har gjort det godt. Og nu var timingen bare rigtig til at overtage, siger Thomas Busk.

BBN Nordic har indtil nu primært været beskæftiget på Sjælland.

- Men vi har da ind imellem været ude for at give tilbud på nogle af de samme opgaver, siger Jane Iversen med en lille grin.

Annonce

Bliver i firmaet resten af året

Selvom virksomheden nu officielt er på nye hænder, vil kunderne stadig møde Jane og Claus Iversen.

- Vi har aftalt, at jeg er ansat i virksomheden hele 2021 for at hjælpe med overgangen - med mulighed for forlængelse. Jeg har i 21 år beskæftiget mig med solfilm, så jeg har ret meget lyst til at prøve noget helt andet. Det her år skal jeg derfor blandt andet bruge på at finde ud af, hvad jeg eventuelt ellers kunne have lyst til, fortæller hun.

Claus Iversen har startet sin egen virksomhed og er herfra hyret ind som ekstern montør, der kører ud for PL-Montage. Planen er at udbygge og efterhånden udføre opgaver for andre virksomheder også.

For BBN Nordic har det været vigtigt at beholde parret i virksomheden noget tid endnu.

- De besidder en stor ekspertviden og har nogle kompetencer, som vi gerne vil lære af. Eksempelvis har vi i BBN Nordic ikke gjort ret meget i solfilm på biler, hvilket har været omdrejningspunktet her i PL-Montage. Her kan vi lære meget, som vi så med fordel kan forsøge at udbrede på det sjællandske marked også, siger han.

Annonce

Kunderne vil ikke mærke forskel

Samtidig har Jane og Claus Iversen en stor kundekreds, som BBN Nordic ønsker at holde fast i.

- Vi er i gang med at flytte en del administrationsopgaver til vores kontor på Sjælland. Indadtil kommer der til at ske en del, men kunderne kommer ikke til at mærke den store forskel, lyder det fra Thomas Busk, der oplyser, at PL-Montages faste montør Morten Larsen også fortsætter i virksomheden.

På sigt er det desuden planen at flytte ud af lokalerne i Gravens, som er en del af Jane og Claus Iversens ejendom.

- Hvor, vi flytter hen, ved vi ikke endnu - det kommer an på, hvor vi finder egnede lokaler. Men det bliver et sted i Trekantområdet, så vi fortsat har gode muligheder for at servicere de jyske kunder, lover han.

Selvom Jane og Claus Iversen officielt har overdraget virksomheden til BBN Nordic, vil kunderne stadig kunne møde de to - i hvert fald året ud. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce