Annonce
Kultur

Sære syn i festugen: Lodret teater på Fjordenhus og omvandrende kunst i gågaden

Trekantområdets Festuge holdes for syvende gang med blandt andet et indslag af den italienske skuespillertrup eVenti Verticali. Pr-foto
Den syvende festuge byder på omkring 500 arrangementer.

Vejle: En lodret teaterforestilling på væggene af Fjordenhus og en tre meter høj papskulptur, der triller rundt i Vejles gågader - det er et par af indslagene, når Vejle er en del af Trekantområdets Festuge fra fredag 23. august til søndag 1. september.

Skuespillere, der render rundt i flere meters højde på siden af et hus, kan man se den italienske teatergruppe eVenti Verticali udføre som led i Trekantområdets Festuge og Vejle Fjordfestival. Forestillingen er brygget sammen af stunts, friklatring, humor og legesyg frihed.

- Jeg glæder mig meget til at gense de italienske skuespillere folde sig ud på væggene af et af Vejles helt store vartegn. Gruppen var også med under sidste års festuge og med kæmpe succes. I år bliver det efter sigende endnu vildere, siger Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune.

Virvar af arrangementer

Trekantområdets Festuge holdes for syvende gang og byder på et virvar af arrangementer inden for kunst, litteratur, teater, musik, mad og leg.

Arrangørerne angiver, at der er 500 forskellige arrangementer, og den brogede buket kan ses på hjemmesiden www.trekantfest.dk.

Festugen afvikles i et samarbejde mellem Trekantområdet Danmark, kommunerne Vejle, Billund, Kolding, Fredericia, Vejen, Middelfart og Haderslev, lokale institutioner, private arrangører og frivillige ildsjæle.

Gadeteater er tæt på

Teatret på Fjordenhus' vægge er bare ét af en række gadeteatre, som foregår i byen under hele festugen. Og gadeteatret som genre bringer et helt særligt krydderi til ugen, mener Dan Arnløv Jørgensen:

- Gadeteatret har fat i publikum på en ny måde, hvor man kommer virkelig tæt på. Samtidig vil vejlenserne se, at det er kunstnere fra alle dele af verden, der opfører stykkerne. Det internationale islæt på festugen er med til at gøre Vejle til en by, folk besøger for at få både store og små kulturoplevelser, siger han.

Et andet indslag er papskulpturen "Pingball", der triller i Vejles gader fra 28. august. Det er kunstnergruppen ON/OFF fra Berlin, der står bag værket, som borgerne selv kan gå ind i og trille rundt i byens gader. Til lyden af "ping" hver gang den store bold triller afsted. Pingball indgår som en del af Pap og Papir-festivalen under Trekantområdets Festuge, men kan også opleves fra 30. august og helt frem til 20. september.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

De brølende 70'ere: Hjælp, politiet drukner i knallerter, slut med skattegabestok og tom plads

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Billund For abonnenter

Marian og Bent droppede huset: Nu bor de fast i en campingvogn

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Annonce