Annonce
Kultur

Sære syn i festugen: Lodret teater på Fjordenhus og omvandrende kunst i gågaden

Trekantområdets Festuge holdes for syvende gang med blandt andet et indslag af den italienske skuespillertrup eVenti Verticali. Pr-foto
Den syvende festuge byder på omkring 500 arrangementer.

Vejle: En lodret teaterforestilling på væggene af Fjordenhus og en tre meter høj papskulptur, der triller rundt i Vejles gågader - det er et par af indslagene, når Vejle er en del af Trekantområdets Festuge fra fredag 23. august til søndag 1. september.

Skuespillere, der render rundt i flere meters højde på siden af et hus, kan man se den italienske teatergruppe eVenti Verticali udføre som led i Trekantområdets Festuge og Vejle Fjordfestival. Forestillingen er brygget sammen af stunts, friklatring, humor og legesyg frihed.

- Jeg glæder mig meget til at gense de italienske skuespillere folde sig ud på væggene af et af Vejles helt store vartegn. Gruppen var også med under sidste års festuge og med kæmpe succes. I år bliver det efter sigende endnu vildere, siger Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune.

Virvar af arrangementer

Trekantområdets Festuge holdes for syvende gang og byder på et virvar af arrangementer inden for kunst, litteratur, teater, musik, mad og leg.

Arrangørerne angiver, at der er 500 forskellige arrangementer, og den brogede buket kan ses på hjemmesiden www.trekantfest.dk.

Festugen afvikles i et samarbejde mellem Trekantområdet Danmark, kommunerne Vejle, Billund, Kolding, Fredericia, Vejen, Middelfart og Haderslev, lokale institutioner, private arrangører og frivillige ildsjæle.

Gadeteater er tæt på

Teatret på Fjordenhus' vægge er bare ét af en række gadeteatre, som foregår i byen under hele festugen. Og gadeteatret som genre bringer et helt særligt krydderi til ugen, mener Dan Arnløv Jørgensen:

- Gadeteatret har fat i publikum på en ny måde, hvor man kommer virkelig tæt på. Samtidig vil vejlenserne se, at det er kunstnere fra alle dele af verden, der opfører stykkerne. Det internationale islæt på festugen er med til at gøre Vejle til en by, folk besøger for at få både store og små kulturoplevelser, siger han.

Et andet indslag er papskulpturen "Pingball", der triller i Vejles gader fra 28. august. Det er kunstnergruppen ON/OFF fra Berlin, der står bag værket, som borgerne selv kan gå ind i og trille rundt i byens gader. Til lyden af "ping" hver gang den store bold triller afsted. Pingball indgår som en del af Pap og Papir-festivalen under Trekantområdets Festuge, men kan også opleves fra 30. august og helt frem til 20. september.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Tidligere Løsning-præst fik natlige trussels-sms'er på grund af sin modstand mod homovielser: Derfor er det vigtigt at stå fast

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce