Annonce
Trekantområdet

Særligt i ét sogn bestiller få mennesker tid til vaccination: - Det kan være nødvendigt at lave et pop-up vaccinationssted

Simon Peters Sogn i Kolding er det sogn i Danmark, hvor vaccinetilslutningen er fjerde lavest. 4986 borgere i sognet er blevet inviteret til vaccination, og 1322 af de inviterede har ikke booket en tid. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
I den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut over vaccinetal kan man se, hvordan tallene fordeler sig helt ned i de forskellige sogne i kommunen. I Simon Peters Sogn i Kolding har man Danmarks fjerde laveste vaccinetilslutning, og det skal der gøres noget ved, mener kommunaldirektør.

Kolding: Beboere i udfordrede boligområder lægger ikke lige så ofte arm til et skud vaccine, som beboere i andre områder. Udviklingen halter simpelthen efter. Det viser den seneste opgørelse over vaccinationstal fra Statens Serum Institut.

Tendensen går igen i Kolding. Simon Peters Sogn i Kolding er således det sogn i Danmark, hvor vaccinetilslutningen er fjerde lavest. 4986 borgere i sognet er blevet inviteret til vaccination, og 1322 af de inviterede har ikke booket en tid. Det betyder altså, at det er hver fjerde borgere i sognet, som ikke har booket en tid, selv om de er blevet inviteret til det.

I sognet ligger blandt andet boligområderne Skovparken og Munkebo. Skovparken er på ghettolisten, mens Munkebo kom af for nylig efter flere år på listen.

Annonce

I Danmark generelt booker langt de fleste en tid, når de er blevet inviteret - kun 12,5 procent af de inviterede har endnu ikke bestilt en vaccinetid. Det svarer til en ud af otte personer.

Thomas Boe, der er kommunaldirektør i Kolding Kommune, fortæller, at han er opmærksom på den lave vaccinetilslutning i Simon Peters Sogn, og at kommunen vil lave en ekstra kommunikativ indsats specifikt i det område henover sommeren.

- Budskabet kommer til at være det samme som altid: At det er godt at blive vaccineret. Men vi kommer til at målrette kommunikationen gennem de lokale foreninger, som forhåbentlig kan hjælpe med at nå ud til dem, som vi har svært ved at få fat i, siger Thomas Boe.

Vaccinen kommer til dig

Thomas Boe fortæller, at man skal huske på, at Simon Peters sogn også er hjemsted for noget af Koldings kollegiebyggeri, og det betyder selvfølgelig, at mange af de unge mennesker, der bor der, først lige har fået indkaldelsen til vaccination. Det er en vigtig nuance, mener han.


Budskabet kommer til at være det samme som altid: at det er godt at blive vaccineret.

Kommunaldirektør Thomas Boe


Men han er bevidst om, at det større problem ligger i Skovparken og Munkebo, hvor vaccinetilslutningen er lavere.

- Vi håber selvfølgelig, at vores mere målrettede kommunikative indsats vil virke. Men hvis vi stadig ser en lav tilslutning til vaccinerne efter sommerferien, så er nødt til at gøre noget andet. Og her er vores plan, at det kan være nødvendigt at lave et pop-up vaccinationssted i nærområderne, så vi kommer endnu tættere på beboerne, siger Thomas Boe.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Alarm 112

Bredballe ramt af en stribe indbrud: Politiet fik fire anmeldelser søndag

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce