Annonce
Sport

Sæsonens første kamp står for døren: FC Fredericia er fortsat udfordret på mandskabet

Michael Hansen og FC Fredericias bænk er klar til fredagens kamp. Men den første kamp er altid usikker. Foto: Mads Dalegaard
FC Fredericia indleder 1. division mod Hobro fredag aften hjemme på Monjasa Park. Klubben er fortsat udfordret på mængden af spillere, men det tager træner Michael Hansen i stiv arm.

Fredericia: Monjasa Park er klar til sæsonens første kamp.

Fredericias fodboldstadion er blevet moderniseret med en ny tribune, en ny og strømlinet spillertunnel, hvor FC Fredericias logo med sort pryder hvide vægge mens guldskrift fremviser storsponsor Monjasas logo.

Udskiftningsbænken er ikke bare en bænk. Den består af moderne sæder, hvor trænere og spillere sidder lige så behageligt som i en lænestol fra Ilva. Røde og hvide med FC Fredericias logo på hovedgærdet.

Annonce


I sidste sæson så vi, at fem af de seks hold som lå i top-6 ved landsholdspausen også endte i top-6 efter 22 kampe. Så det er vigtigt at holde sig til i starten.

Michael Hansen, FC Fredericia-træner


Der er stil over Monjasa Park, når Hobro gæster stadion klokken 18.30 fredag. Spørgsmålet er, om der også er stil over spillet.

- Vi er klar. Man kan altid diskutere, hvor vi er, og det ved vi måske ikke helt selv. Men vi glæder os, lyder det fra klubbens cheftræner Michael Hansen.

Han kom til FC Fredericia for et år siden, og siden dengang har truppens manglende bredde været et omdrejningspunkt. I sidste sæson var langvarige skader med til at slanke truppen til et minimum. I denne sæson er det ikke skader men et stillestående transfermarked, som gør at Michael Hansen ikke kan fylde den nye, flotte bænk på Monjasa Park.

- Det kommer til at betyde noget, for det gør, at vi ikke kan lave de taktiske justeringer, vi gerne vil. Trupstørrelsen hæmmer os, men vi arbejder på det. Om der sker noget om 14 dage, en uge eller tre, ved jeg ikke. Men det bliver helt sikkert bedre, siger Michael Hansen.

FC Fredericia må til fredagens kamp se bort fra en skadet Mikkel Knudsen, mens Peter Ullum, Kristian Kirkegaard og Christian Tue Jensen er tvivlsomme. Det giver en trup på 17 mand i bedste fald.

En stærkere 1. division

1. division har mistet sine to suverænt bedste mandskaber, efter at Viborg og Silkeborg rykkede op. Man skulle tro, at det ville gøre rækken lettere at rykke op fra, men faktisk ser Michael Hansen en styrket 1. division.

Helsingør, Fremad Amager, HB Køge, Vendsyssel og Hobro er ifølge træneren stærkere i denne sæson. Desuden er Nykøbing en oprykker med pengepungen i orden.

- Det er en god gruppe af hold, som skal kæmpe om top-6. På dagen kan vi slå dem alle, men hvordan ser det ud på den lange bane? Det ved vi ikke, siger Michael Hansen.

Han regner med, at de første syv runder bliver en rettesnor for sæsonen.

- Vi spiller syv kampe, og så kommer landsholdspausen. I sidste sæson så vi, at fem af de seks hold som lå i top-6 ved landsholdspausen også endte i top-6 efter 22 kampe. Så det er vigtigt at holde sig til i starten, siger han.

FC Fredericia kommer i den kommende sæson  til at veksle mellem en 3-4-3- og en 4-2-3-1-formation. Meningen med manøvren er at lukke færre mål ind. I sidste sæson indkasserede FC Fredericia i snit 1,3 mål per kamp, og det er lige rigeligt.

Opgøret mellem FC Fredericia og Hobro sparkes i gang klokken 18.30.

Forventet startopstilling. Bænken: Sebastian John, Peter Ullum, Kristian Kirkegaard, Christian Tue Jensen, Mikkel Basse og Andreas Lausen.
Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne fra kronprinsparrets besøg i Jelling: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Sport

OL-finalen, han aldrig fik lov til at deltage i, var den største oplevelse: Martin Gjeding ser tilbage på en karriere med heksekedler på Balkan, forsøg på bestikkelse og et utal af store finaler

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce