Annonce
Vejle

Sæt madding på krogen - og fang en krabat

Søren Lauridsen, Vejle Sportsfiskerforening, lover godt fiskevand og opfordrer alle til at tilmelde sig konkurrencen, også dem uden den store fiskeerfaring. En regnorm for enden af en bambuspind kan gøre det. Foto: Lars Saugbjerg
Vejle Sportsfiskerforening arrangerer fiskekonkurrence, og alle må deltage. Der er præmier på højkant for omkring 25.000 kroner.

Vejle: Forleden blev der fanget en stor havørred i Vejle Å. En ordentlig basse, 80 centimeter lang og en vægt på 6,1 kilo.

Havde fisken bidt på krogen ved den fiskekonkurrence, som Vejle Sportsfiskerforening stabler på benene 7.-8. september, var manden med stangen kommet hjem med mere end fisk. Så stor en havørred kunne nok gøre sig gældende ved præmiebordet.

For første gang står Vejle Sportsfiskerforening bag en stor konkurrence i Vejle Å, hvor alle må deltage.

- Det er et offentligt arrangement, og vi håber, at rigtig mange finder vej til vores klubhus. Alle må være med, lyder det fra Søren Lauridsen, Vejle Sportsfiskerforening.

Skulle man blive "bidt af en gal fisker" i løbet af weekenden, er der selvfølgelig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med foreningen gennem et medlemskab.

Fiskekonkurrence

  • Konkurrencen finder sted 7. og 8. september.
  • Alle må fiske fra lørdag klokken 6 til søndag klokken 16.
  • Pris for deltagelse: 175 kroner. Tilmelding (senest 1. september) og betaling: Konto 9560 - 0002768771, husk navn og tlf.nr.
  • Husk fisketegn. Klubhuset, Buldalen 13, er åbent hele weekenden, hvor det er muligt at købe pølser og drikkevarer.

Masser af præmier

Der må fiskes fra lørdag 7. september klokken 6 til søndag klokken 16.

- Vi har mange præmier på højkant. I alt har forretningsdrivende - også fra Vejle - leveret gevinster for omkring 25.000 kroner, fortæller Søren Lauridsen.

Blandt præmierne er der fiskeudstyr, beklædning, hotelovernatning, restaurantbesøg og et årskort til Vejle Sportsfiskerforening.

- Vi begynder med gratis morgenmad, hvorefter fiskeriet går løs i 34 timer - med to daglige indvejninger.

Snøren må kastes i åen fra Haraldskær til Rosborg Gymnasium. Og som Søren Lauridsen formulerer det:

- Man behøver bestemt ikke være en erfaren lystfisker for at være med. Nogle bruger flue og spinner - men husk: Regnorm er aldrig gået af mode.

Masser af fisk

- Lige nu er der masser af fisk i åen. Og det er værd at bemærke, at vores fiskevand er kendt i hele landet; bestanden er selvreproducerende, altså vilde fisk. Yngel fra de tilstødende vandløb og bække har været på udflugt i havet og vender nu tilbage til Vejle Å, fortæller Søren Lauridsen.

Normalt ligger mindstemålet på 40 centimeter, men ved fiskekonkurrencen er det sat op til 50 centimeter.

- Vi vil gerne beskytte de mindste i åen, så kun fisk, der er mindst 50 centimeter kan være med i konkurrencen.

Det er muligt, at nogle af foreningens medlemmer går "all in" for at score førstepræmien, men Sørens Lauridsen slår fast:

- Arrangementet handler primært om at byde alle velkommen til et par gode dage, hvor det er mulig at opleve foreningen, fiskevandet og et fantastisk kammeratskab.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce