Annonce
Børkop

Sø gemte på en hemmelighed - pengeskabe dukkede op fra dybet

Der er ikke taget billede af de to pengeskabe. Men Møllesøen lagde ellers bund til to pengeskabe. Foto: Jørgen Flindt

Da Møllesøen i Børkop blev tømt, dukkede noget uventet op på søens bund.

Børkop: Da Møllesøen ved Børkop Vandmølle i sidste uge blev tømt for vand, blottede det et par ting, som tydeligvis ikke selv var vokset op på søens bund.

- Da vi fik tømt søen for vand, dukkede et par højest uventede genstande op. Et par pengeskabe. De var jo ganske givet blevet stjålet, og så har nogen listet hen til søen og smidt dem i, men det har ikke været helt nemt, for de var meget tunge, siger John Arhrenkiel, der er formand for Børkop Vandmølles Venner.

Det var den forening, som sammen med Vejle Kommune stod bag tømningen af søen, for stemmeværket skulle skiftes ud.

- Pengeskabene var det eneste, vi fandt på søens bund, som ikke burde være der. De var af forskellig størrelse, den største var vel en halv meter høj. De var næsten tomme. I den ene fandt vi dog nogle disketter og punge, forklarer han.

Annonce

Meget tunge skabe

John Arhrenkiel ringede til politiet, men politiet fandt ikke grund nok til at komme forbi og undersøge pengeskabene nærmere.

- De vurderede, at vandet alligevel vil have ødelagt alle spor. Så medmindre der ikke var noget farligt i dem, skulle vi bare smide dem ud. Så det gjorde vi, men helt nemt var det ikke. Den ene var så tung, at kommunens folk løftede den op med en kran, siger han.

Søen gemmer vist ikke længere på mange hemmeligheder, for nu har den været tømt for vand i en uges tid, og vandet er atter tilbage. Det nye stemmeværk er på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hjulboltene var skruet af Toyota

Kultur

Marie fra Roxette er død: Hendes sidste danske koncert var i Jelling, hvor hun sad ned - og lånte en varmeblæser

Kultur For abonnenter

Vi åbner dagens kalenderlåge: Landmanden Leif kæmper for sin troværdighed hver eneste dag

Annonce