x
Annonce
Billund

Søn om stor hop i huslejen: Kommunen burde administrere de ældreboliger

Elvin Rasmussen synes, at Billund Kommune har svigtet i forhold til de ældre, blandt andre hans egen mr, Olga Rasmussen, som bor i ældreboligerne på Stenvej. Kommunen har dog ingen mulighed for at blande sig i boligforeningens forhold. Foto: Chresten Bergh

Huslejestigningen kom som en overraskelse for de ældre.

Grindsted: I en almennyttig boligforening skal indtægterne dække udgifterne samt det fremtidige vedligehold, og indtægterne kommer kun ét sted fra: Den husleje, beboerne betaler. På Stenvej i Grindsted har huslejen i mange år været lav, og nu stiger den så markant. Det kunne nogen godt have forudset, mener Elvin Rasmussen, hvis mor bor på Stenvej.

Huslejestigningen blev meldt ud på et lovpligtigt beboermøde, men da ingen mødte op, fik beboerne først overraskelsen, da de modtog et brev, der varslede huslejestigningen.

- Billund Kommune burde være mødt op for at varetage de her pensionisters interesser, mener Elvin Rasmussen.

Ruth Lauridsen (V), formand for social- og sundhedsudvalget, er enig i, at kommunen godt kunne have givet en hjælpende hånd.

- Regnskabet er foreningens og dermed beboernes ansvar, men vi kunne godt have været behjælpelige og holdt øje med de regnskaber. Så kunne vi have gjort dem opmærksom på, at der også skulle sættes penge af til vedligehold, mener hun.

Kommunen er tilsynsmyndighed overfor almene boligforeninger, og der holdes hvert år styringsdialogmøder med boligorganisationen eller dennes administrator.

Nogen decideret rådgivende funktion kan kommunen ifølge social- og sundhedsdirektør Jan Møller Iversen ikke påtage sig. Det tillader loven ikke.

- Kommune kan principielt ikke blande sig en privat almen boligorganisations forhold, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce