Annonce
Fredericia

Søndag er dommens dag: Kommer Korskærparken på ghettolisten igen?

Søndag offentliggøres ghettolisten, og så vil det vise sig, om Korskærparken er tilbage på den omdiskuterede liste, som flere frygter. Arkivfoto: Morten Pape
Både formand for Helhedsplanudvalget Turan Savas (S) og direktør for boligforeningen Boli.nu Jens Christian Lybecker frygter, Korskærparken igen er på den frygtede ghettoliste, som offentliggøres søndag.
Annonce

Fredericia: Søndag offentliggør Transport- og Boligministeriet den årlige ghettoliste. Korskærparken har tidligere figureret på listen, men røg af sidste år.

I år er der dog risiko for, Korskærparken lander på listen igen. Det frygter både formand for Helhedsplanudvalget Turan Savas (S) og direktør for boligforeningen Boli.nu Jens Christian Lybecker. Boli.nu og Boligkontoret Fredericia ejer boligerne i Korskærparken.

- Jeg tror, vi kommer på listen. Jeg har bange anelser. Hvis ikke vi er på, klapper vi i hænderne. Men vores indsatser vil nok først kunne ses næste år, siger Jens Christian Lybecker.

Han henviser til, der er sat en række ting i værk for at holde Korskærparken væk fra stemplet ghetto, men eftersom ghettolisten i år opererer med tal fra 2018, når mange af tiltagene ikke at slå igennem før næste års liste.

Helhedsplanudvalg

Fredericia Kommune har lavet en helhedsplan for Sønder- og Korskærparkerne for 2019-2022. I planen er der udarbejdet en række mål for udviklingen af de to boligområder.

De fire overordnede indsatsområder er uddannelse og beskæftigelse, forebyggelse og forældreansvar, tryghed og trivsel og kriminalpræventiv indsats.

Den plan står det politiske udvalg, helhedsplanudvalget, bag. Her er Turan Savas formand. Udvalget er et paragraf 17 stykke fire-udvalg, hvilket betyder, det er et midlertidigt politisk udvalg, som er nedsat af byrådet i henhold til Styrelsesloven.

Helhedsplanudvalget var oprindeligt planlagt til at eksistere i to år, hvilket betyder levetiden løber ud her til nytår.

Dog kan byrådet beslutte at forlænge udvalgets levetid. Det bliver der taget en beslutning om inden jul.

Annonce

Kort tid på ghettoliste

Formand for Helhedsplanudvalget Turan Savas kommer ofte i Korskærparken og ærgrer sig over, at boligområdet igen risikerer at blive en del af den omdiskuterede liste. Han tror også, Korskærparken vil optræde på ghettolisten ved offentliggørelsen søndag.

- Det er en akavet præmis, at vi kommer på listen, fordi der bor folk med etnisk baggrund. Der bliver arbejdet ihærdigt på at gøre Sønderparken og Korskærparken attraktive og få folk i arbejde og uddannelse. Det er lidt ærgerligt, vi kommer på listen, hvis de er flyttet to eller tre etniske familier ind, fortæller Turan Savas.

Til gengæld er han dog overbevidst om, at Korskærparken kun får et kort ophold på ghettolisten.

- Med de indsatser vi har i gang med boligforeningerne, ryger vi af næste år, mener han.

Det kan få konsekvenser for boligområder at være på ghettolisten ifølge den tidligere regerings nye ghettoplan, som blandt andet handler om nedrivning af boliger, obligatorisk børnepasning i daginstitutioner og målrettede sprogprøver i 0. klasse.

Både Munkebo i Kolding og Finlandsparken i Vejle var i 2018 på ghettolisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce