Annonce
Vejle

Søndagens skybrud det tredjestørste i 35 år

Flere biler strandede i vandet under jernbaneviadukten i Havnegade søndag formiddag, hvor Jelling dog fik mest vand under et tredobbelt skybrud. Foto: Søren Rahbek
Annonce
vejle - Søndag formiddag passerede et skybrud endnu engang Vejle og omegn.

Denne gang var det ikke bare endnu et i rækken i en sommer, hvor de varme perioder ofte bliver fulgt op af voldsom regn og torden.

- Søndagens skybrud er det tredje voldsomste siden 1979, da vi begyndte at måle på det. Men der er store lokale forskelle, for der er steder i kommunen, som kun har fået meget lidt vand. Samtidig er det usædvanligt, at nogle lokalområder nu har oplevet tre skybrud indenfor halvanden måned. Det har jeg ikke oplevet i min tid, fortæller Direktør for Vejle Spildevand, Mikael Schultz.

Jelling blev hårdest ramt, for her faldt der knap 48 millimeter regnvand på en halv time.

Det svarer til et tredobbelt skybryd, da et skybrud konstateres, når der er faldet 15 millimeter vand på 30 minutter. Til gengæld fik et område som Skibet kun 10-15 millimeter.

- På Centralrenseanlægget er der indenfor en ramme af 10 minutter faldet så meget regn, som vi kun ser hver 65. år. På 60 minutter er der målt mængder, som vi kun ser med 30-40 års mellemrum. Det er ret ekstremt, siger direktøren.
Annonce

Læs tirsdagens Vejle Amts Folkeblad og læs om en ny sluse ved Vejle Å og de tilbagevendede vandproblemer i Havnegade og Skovgade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce