Annonce
Danmark

Sønderborg-borgmester: Tour-udsættelse kommer ikke til at koste kommunens øvrige opgaver

Sønderborg-borgmester Erik Lauritzen (S) er godt tilfreds med flytningen af den danske Tour-start til 2022. Arkivfoto: Timo Battefeld
Udsættelsen af den danske Tour de France-start til 2022 kommer måske til at koste Sønderborg Kommune i omegnen af en million kroner, der skal betales med covid-19-penge fra staten.
Annonce

Tour de France:  Det kommer heller ikke til at koste på den kommunale service og drift, når Sønerborg Kommune skal ud at finde i omegnen af en million kroner. Det er det beløb, man skønner, at det lokalt vil koste at flytte det store cykelløb Tour de France et år.

Den danske Tour-start er flyttet til 1.-3. juli 2022, men de danske tour-arrangører forventer ikke ændringer for de tre danske etaper, og Sønderborg er fortsat målby for tredje etape.

- De 10 millioner kroner, Sønderborg har betalt til selskabet bag, øges ikke. Det er i forbindelse med de 10 millioner kroner til lokale aktiviteter, at der kan blive tale om en ekstraregning. Men de penge regner vi med at kunne tage fra den statslige kompensation for covid-19, som Kommunernes Landsforening har forhandlet på plads, forklarer borgmester Erik Lauritzen (S).

Annonce

En god løsning

- Det er en rigtig god løsning (at udskyde starten, red.). Vi får spredt arrangementer ud, og det betyder, at vi får mere valuta for pengene i forhold til fokus på vores område. Nu kan vi fokusere på fejringen af genforeningen og værtskabet for Royal Run i 2021, samtidig med, at vi kan få et godt og målrettet forløb frem mod 2022, hvor vi skal have en brag af en cykelfest sammen med resten af Danmark, tilføjer Erik Lauritzen.


De 10 millioner kroner, Sønderborg har betalt til selskabet bag, øges ikke. Det er i forbindelse med de 10 millioner kroner til lokale aktiviteter, at der kan blive tale om en ekstra regning. Men de penge regner vi med at kunne tage fra den statslige kompensation for covid-19, som Kommunernes Landsforening har forhandlet på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce