Annonce
Vejle

Sønderskoven får otte kilometer langt mountainbike-spor

Onsdag eftermiddag viste de to projektledere, Kristian Jager Nykrog (th.) og Karsten Dollerup Møller, udvalgsformand Karl Erik Lund (DF) det første stykke af det otte kilometer lange spor, som i disse måneder anlægges i Sønderskoven. Foto: Torben JuhlerFoto: Torben Juhler

Vejle Kommune investerer 600.000 kroner i et mountainbike-spor i Sønderskoven, hvor alle uanset færdigheder kan cykle.

Vejle: Myggene sværmer om benene på Christoffer Stjernholm, der læsser knust norsk granit ud på den sti, han har gravet i skovbunden.

Han er indehaver af Jelling-virksomheden Trailtek, som Vejle Kommune har hyret til en flere måneder lang anlægsopgave i Sønderskoven.

Kommunen har søgt fondsmidler og både Friluftsrådet og byrådet har bevilget penge, så der er afsat i alt 600.000 kroner til at anlægge et langt og vejrbestandigt mountainbikespor i den bynære skov.

Målet er, at sporet skal være otte kilometer langt og gå rundt i hele skoven på begge sider af Mølholmdalen.

Om de afsatte penge rækker til at nå hele sporet rundt, er dog usikkert, idet det er første gang, kommunen hyrer en entreprenør til at anlægge et spor. I Nørreskoven var det hovedsageligt frivillige fra Mountainbike Club Vejle med hjælp fra kommunens egne folk, der anlagde det 5,2 kilometer lange spor her.

Vi er spændt på, hvor langt pengene rækker. Vi kender ikke prisen per meter, for det afhænger af tidsforbruget og terrænet.

Kristian Jager Nykrog, projektleder hos Natur og friluftsliv

Kender ikke prisen

- Vi er spændt på, hvor langt pengene rækker. Vi kender ikke prisen per meter, for det afhænger af tidsforbruget og terrænet. Men pengene rækker til, at Christoffer og en ansat kan arbejde på projektet til hen i august, og vi hører blandt andet fra Silkeborg, at et spor koster mellem 100.000 og 150.000 kroner at anlægge per kilometer, fortæller projektleder i Vejle Kommunes Natur og friluftsliv, Kristian Jager Nykrog.

Omkring to tredjedele af sporet kommer til at gå på nyanlagte stier, hvor entreprenøren fjerner al organisk materiale i skovbunden i omkring 10 centimeters dybde. Når Christoffer Stjernholm når ned til leret, lægger han et cirka 20 centimeter højt lag af knust granit ud på sporet.

Annonce

Vandet skal løbe af

- Granitten pakker utroligt godt, og kunsten er at skabe et spor, som vandet kan løbe af. På den måde bliver det ikke kørt op, og vi prøver at anlægge det til intensivt brug året rundt, fortæller entreprenøren, der har bygget spor i fire år og blandt andet været med til at bygge 26 kilometer i Harreskoven på Sjælland.

I Vejle kommer sporet til at adskille sig en hel del fra det spor i Nørreskoven, som blev inviet sidste år. I Nørreskoven er den ene af de to sløjfer teknisk meget krævende, mens turen byder på 330 højdemeter.

Annonce

Noget for alle

Det nye spor bliver langt fra så teknisk krævende, og der er slet ikke de samme hårde stigninger som i søsterskoven mod nord. Det konstaterede formanden for teknik og miljøudvalget, Karl Erik Lund (DF), der var med ude at inspicere sporarbejdet.

- Der skal være noget for alle, og når vi vælger at bevilge penge til et spor her, så hænger det sammen med, at det både er sundhedsfremmende, at det er med til at give bosætning i kommunen, og så vil vi gerne tiltrække mountainbikeløb på højt niveau, fortæller udvalgsformanden.

Sportsligt er målet at trække internationale løb til Vejle. Det gælder blandt andet de såkaldte HC-løb, hvor eliten samler point til at kvalificere sig til World Cup. En afdeling af mountainbikernes internationale superliga er det ultimative mål for kommunen og for Mountainbike Club Vejle, og det egner sporet i Nørreskoven sig til.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce