Annonce
Vejle

Søren fra Vejle knækkede koden til egen virksomhed: Sender tusindvis af folk ud i naturen

- Jeg er på ingen måder selv hardcore. Jeg kunne ikke sidde 45 dage i vildmarken og blot leve af fisk. Jeg kan godt lide at komme ud. Høre hvordan vinden suser i bladene og mærke solens stråler. Det giver en masse livskvalitet at være i naturen, og det kan jeg godt lide at give videre, siger Søren Telling, ejer af Outdoorsports, som ligger lidt uden for Vejle. Foto: Mads Dalegaard
Friluftsliv blev en levevej for Søren Telling fra Vejle. Siden 2002 har han med sin virksomhed Outdoorsports holdt kurser og uddannelser i udeliv for tusindvis af danskere. Og interessen for friluftsliv tager til, lyder det fra virksomhedsejeren.
Annonce

Vejle: Det er ikke unormalt at se erhvervsfolk, der normalt iklæder sig skinnende sko og habit på arbejde, sove i telt og lave mad over bål på Hover Kirkevej nær Grejsdalen.

Her bor Søren Telling, der driver og ejer friluftsvirksomheden Outdoorsports ApS. Virksomheden har specialiseret sig i at skræddersy aktiviteter og uddannelser i friluftsliv for private og virksomheder.

Fra sin spæde start i 2002 talte virksomheden blot idémanden Søren Telling, men interessen for friluftsliv har været støt stigende. Nu har Søren Telling 25 freelancere tilknyttet. Hvert år sender virksomheden omkring tusind danskere ud i naturen. Det kan være ture i havkajak, kano og på mountainbike.

- Jeg elsker at motivere folk til at bruge naturen mere, end de gør normalt. Mange har ikke en naturlig relation til naturen, og nogen tænker måske også, at det er svært. Men det er let, og du behøver hverken at være jægersoldat eller overlevelsesekspert for at kunne dyrke friluftsliv, siger Søren Telling.

Outdoorsports står for den mere komfortable udgave, hvor det ikke handler om at overleve i elementernes rasen, men om at have gode oplevelser med udeliv, fortæller Telling.

Det koncept har han indarbejdet på Hover Kirkevej. Grunden tæller næsten fem hektar, og Søren Telling har udnyttet de mange kvadratmeter til at bygge sin egen camp i haven.

Den rummer udekøkken, brændefyret sauna, udendørs bruser, shelters, bålpladser, telte og vildmarksbad. Campen spiller et vigtig rolle, når Outdoorsports er vært for firmaudflugter, og når der skal uddannes nye frilutsvejleder. Friluftsvejlederuddannelsen er Outdoorsports privat udbyder af.

Annonce

Startede virksomhed under uddannelse

Søren Telling fik idéen til Outdoorsports, imens han studerede på lærerseminariet. I en praktik arrangerede han en klatretur i Spanien. Det gik så godt, at andre spurgte ham, om han ikke også kunne hjælpe dem med at tilrettelægge ture. Det greb om sig, og en dag kom efterspørgslen fra virksomheder.

- Det har været min egen lyst til at arrangere ture, der har drevet det hele vejen. At det har vokset sig stort til, at vi på et normalår har omkring 200 arrangementer, er jo fantastisk. Jeg kan leve af det, som jeg synes er sjovt, fortæller Søren Telling.

Søren Telling forelskede sig i den store grund på Hover Kirkevej. Det var en oplagt mulighed for at bo tæt på natur. Han flyttede selv og sin virksomhed hertil i 2010. Han har siden bygget sin camp. Campen blev brugt under optagelserne til TV2-programmet "Tæv din teenager". Foto: Mads Dalegaard

Søren Telling arbejdede i to år som lærer, og siden 2007 har det været muligt for ham at arbejde fuldtid med Outdoorsports.

Annonce

Godt og skidt

Søren Telling kan tydeligt mærke på sin egen biks, hvordan friluftsliv over årene er blevet mere populært.


Da corona kom, havde vi ingen bookinger, og jeg var alvorligt nervøs for, hvordan denne sæson ville gå.

Søren Telling, indehaver af Outdoorsports


I år skiller sig dog ud med corona, som både har været godt og skidt for Outdoorsports.

Pandemien har sat en stopper for udflugter til udlandet, ligesom virksomheder ikke længere booker firmaudflugter og teambuilding. Omvendt har havkajak slået alle rekorder.

- Da corona kom, havde vi ingen bookinger, og jeg var alvorligt nervøs for, hvordan denne sæson ville gå. Da vi kom hen i maj, accelerede det med bookinger, som det aldrig har gjort før. Vi måtte oprette flere kurser for at imødekomme efterspørgslen. Vores kajakture i sommerferien til det sydfynske ø-hav er totalt udsolgt, siger Søren Telling, der håber på, at friluftsliv-trenden holder ved.

Sammen med sin hustru Hanne Telling driver han også virksomheden DesignKayaks, der sælger kajakker og udstyr. I øjeblikket har virksomheden helt udsolgt af kajakker, fortæller parret.

Outdoorsports ApS

Har hovedkontor på Hover Kirkevej i Vejle.

Drives og ejes af Søren Telling og blev grundlagt i 2002.

Søren er uddannet biologilærer og friluftsvejleder.

Outdoorsports udbyder blandt andet kurser i havkajak, firmaudflugter og uddannelse som friluftsvejleder.

Virksomheden har omkring 25 ansatte, der er tilknyttet som freelance

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce