Annonce
Børkop

Søren har i 50 sæsoner forsvaret Gårslev

Søren Steensen har spillet 50 sæsoner i streg i den samme klub, nemlig Gårslev. Foto: Jørgen Flindt

I de seneste 50 sæsoner har GGF haft glæde af Søren Steensens lyst og evner som forsvarspiller. For Gårslev er hans hjemmebane.

Annonce

Gårslev: De modne mænd i forskellige aldre kæmper om bolden. De er foldboldspillere, og forårssolen har lokket dem ud på græsbanen foran Gårslevhallen.

Og en af dem, der er med, er Søren Steensen, og det har han været i mange år. Rigtig mange år.

- Det er min sæson nummer 50. Jeg har ikke spillet i andre klubber end Gårslev. Heller ikke selvom jeg har boet i andre byer som Silkeborg og Odense. Gårslev er bare min klub, og jeg har aldrig fortrudt, at jeg aldrig har spillet andre steder. Her er altid en god stemning, som bare lige er mig. Jeg er fra den periode, hvor man spillede for sin by, og den holdning holder jeg fast i, siger Søren.

GGF er da også bare hans klub. Han er måske ikke ligefrem født på banerne, men som barn flyttede han og familien til Gårslev. Nær banerne.

- Vi flyttede hertil fra Vejle, da jeg skulle starte i 1. klasse. Mine forældre skulle forpagte sognehuset, som lå lige opad banerne, så der var omklædning i sognehuset. Det var før, hallen blev bygget, så det var meget anderledes end nu. Og så begyndte jeg ellers med at spille fodbold. Det var jo ret nærliggende, konstaterer han.

Jeg er fra den periode, hvor man spillede for sin by, og den holdning holder jeg fast i

Søren Steensen, fodboldspiller
Det er søndag, og der bold på banen ved Gåeslevhallen. Søren Steensen er her flankeret af sine holdkammerater. Foto: Jørgen Flindt
Annonce

For hyggens skyld

Søren Steensen er ingeniør i det daglige hverv, og på banen er han også en, der bygger op fra bunden. Han er forsvarspiller. Og det har han været i 50 år.

- Ja, jeg er ikke ham, der skal prøve alt muligt af. Forsvarspillet ligger bare mest til mig. Jeg er ikke en dribler, men jeg kan tackle igennem og løbe de andre op, og det har været mine styrker, forklarer han.

50 år i Gårslevs grønne trøje har budt på mange oplevelser, men ikke de store sportslige opture eller nedture. Det har gået sådan lidt jævnt henover årene.

- Jeg har spillet i serie 4 som det højeste. Det har aldrig været en ambition, at jeg skulle spille så langt oppe i rækkerne som muligt. Jeg nyder bare tiden med gutterne og nyder at få mig rørt. Og det vil jeg blive ved med, så længe bentøjet kan holde til det, siger han.

Bolden triller videre, og Søren Steensen løber tværs over banen og sætter en takling ind. Der er et mål, der skal forsvares. Sådan har det været i 50 sæsoner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce