Annonce
Jelling

Søren kører velgørenhedskørsel i sin Morris 1000: Blev inspireret af sin onkel

Søren Junge kører denne Morris 1000 til sine velgørenhedskørsler, hvor betalingen til kørslen går til en velgørenhedsorganisation af eget valg. Privatfoto
Søren Junges onkel blev uhelbredeligt sygt med kræft, og Søren Junge ville gerne hjælpe mest muligt. Så han kører velgørenhedskørsel til for eksempel konfirmationer og bryllupper, hvor alle pengene ender hos en velgørenhedsorganisation.

Jelling: Har man set The Julekalender, kan man måske huske, at Oluf Sand prøver at bortforklare, hvad han mener med 1000 sort, da kartoffelavleren bliver overhørt af Benny fra Sjælland. Det gør han med en sort Morris 1000.

Søren Junge fra Jelling-egnen har dog ikke en sort bil, eller kører sort, men derimod en blå Morris 1000, som han har valgt at køre velgørenhedskørsel i.


Annonce

Han var tidligere misbruger og blev misbrugskonsulent senere. Han plejede at sige, at det var den dyreste uddannelse, han har taget.

Søren Junge


Det gør han i inspiration af sin onkel, som blev uhelbredeligt syg med kræft.

- Han var sådan en, der hjalp alt og alle. Han var tidligere misbruger og blev misbrugskonsulent senere. Han plejede at sige, at det var den dyreste uddannelse, han har taget. Når det så ikke var misbruget, der slog ham ihjel, så blev det i stedet kræften, siger Søren Junge og fortsætter:

- Om det var folk, han lige havde mødt eller havde kendt hele livet, så ville han hjælpe dem.

Til onklens kræftsygdom kunne Søren Junge ikke gøre så meget i situationen, men ville gerne lade sig inspirere af sin onkel. Han ville hjælpe andre ved at tjene penge ind til velgørenhed, og her kunne han tage sin Morris 1000 i brug.

- Min morfar havde altid kørt sådan en, så det ville jeg da også gerne have. Så kom ideen med, at andre også kunne have lyst til at ville have en tur i en lidt speciel bil, som man jo ser til bryllupper og konfirmationer, hvor alle pengene går til velgørenhed, siger Søren Junge.

Til organisation af eget valg

I starten så Søren Junge egentlig, at pengene skulle gå til Kræftens Bekæmpelse. Men efter der var én, der helst ville donere til en anden organisation, blev valget lagt frit.

Måden, som det fungerer på, er, at man skriver til Søren Junge og får ’booket’ et tidspunkt til kørslen til sin begivenhed, der kan være bryllupper, konfirmationer, sin 80-års fødselsdag eller det, som man lige kan forestille sig.

Man vælger selv et valgfrit beløb for, hvor meget man vil donere, dog med en minimumsgrænse på 200 kroner.


...så der er egentlig lidt et underskud i det, men til gengæld lidt overskud på ’feel good’-kontoen.

Søren Junge,


- Med 200 kroner kan alle være med, og det vælter ikke budgettet til sit arrangement. Man er selvfølgelig velkommen til at give mere. Og jeg betaler også for benzinen til kørslen og vedligeholdelsen selv, så der er egentlig lidt et underskud i det, men til gengæld lidt overskud på ’feel good’-kontoen, siger Søren Junge.

Annonce

Kommet godt i gang i 2021

Da Søren Junge startede projektet op i 2020 og fik plader på startede det lidt stille ud, men det har taget fart i 2021, hvor flere lokale er kommet til med hjælp.

- Jeg har fået t-shirts og trøjer lavet, som jeg kan have på, når jeg er ude og køre. Det lokale værksted ligger lokaler til, når bilen skal på værksted, og en lokal klargøringsmand hjælper med at gå den igennem og shine den op til hver gang, siger Søren Junge og fortsætter.

- Samtidig har jeg nu fået flere henvendelser på, at der er flere, som gerne vil være med på ideen om det.

Annonce

Vil gerne have flere med

På nuværende tidspunkt hedder hans facebook-side Morris 1000, velgørenhedskørsel. Men det vil han gerne have lavet om på. Søren Junge vil nemlig gerne have flere med, der måske også sidder inde med et lidt specielt køretøj.

- Det kan være, at man har en motorcykel eller en speciel bil og synes, det lyder som en god idé. Så kan man jo selv køre det, som man har tid til. Derfor skal facebook-siden også have nyt navn, så den bare hedder velgørenhedskørsel, siger Søren Junge og fortsætter:

- Det vil jo være dejligt at være så mange, vi kan på projektet. Så ville det jo også batte mere i længden med donationerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Alarm 112 For abonnenter

Retssag om pædofili: 44-årig erkender blufærdighedskrænkelse og børneporno, men nægter voldtægt

Alarm 112

Nej, den flinke mand var ikke fra politiet: Nyt forsøg på at narre penge fra folk

Annonce