Annonce
Debat

Sørg for at indtænke et dedikeret opholdsområde til de unge ved byfornyelse og byplanlægning

Claus Sørensen. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Gennem de sidste år har vi gang på gang læst, at der har været hærværk, svineri og deslige i områder af vores små lokalsamfund, hvor de unge "hænger ud".

Det får alle os "voksne" til at fare i det røde felt og tordne imod disse uvorne og utilpassede unge mennesker.

Dog må vi bare konstatere, at måden, som de unge omgås i dag, er anderledes end, da "mor var dreng".

Byer som Glud, Rask Mølle, Uldum, Tørring osv. oplever ofte, at der er smadrede flasker, brændemærker i haveborde/bænke, smadrede brædder og ruder m.m, når de unge har hængt ud sammen.

I Uldum f.eks. gik det ud over en skolegård, der var næsten ny. I Tørring er det området omkring spejderhytten, der er udsat. I Rask Mølle har de et overdækket område ved Skaterbanen til de unge, men det rammes også af svineri og hærværk.

Derfor vil jeg komme med en anbefaling til de mange lokalråd og til kommunen: Sørg for at indtænke et dedikeret "Hang Around"-område til de unge, når I tænker byfornyelse, byplanlægning osv.

Eller bare vil gøre noget godt for de unge mennesker.

Lav et kommunalt koncept, der kan implementeres i hver lille by - giv de unge et "Hang Around", lidt i stil med pavillonen i Tingparken i Lindved.


Det er ikke alverden af plads, der kræves, så det skulle være mærkeligt, om ikke vi kunne arrangere nogle pavilloner rundt omkring, hvor de kan sidde og hygge, høre musik og være sammen.

Claus Sørensen


Det er ikke alverden af plads, der kræves, så det skulle være mærkeligt, om ikke vi kunne arrangere nogle pavilloner rundt omkring, hvor de kan sidde og hygge, høre musik og være sammen.

Og der er en mulighed for at placere det på steder, hvor sarte gamle ører ikke generes så voldsomt. Uden dog at jage dem helt ud af byen.

Og vi kan rolig regne med, at de har ekstra meget brug for at være sammen, når vi slippes løs igen efter covid-19.

Vigtigst af alt: Tag de unge mennesker med i opgaven - evt. en tværkommunal opgave mellem 8.-9.-10. klasserne om, hvordan et "Hang Around" kan se ud, hvad det bør indeholde m.v.

Det er jo immervæk til dem som brugere.

Generel vedligehold kunne jo også implementeres på skoleskemaet i denne forbindelse. Rengøring, maling, oprydning osv.

Kan de være skolepatrulje, kan de også være rengøringspatrulje.

Ved at inkludere de unge mennesker i processen fra starten samt gennem vedligehold og pasning tror jeg på, at vi også vil se et større ejerskab for det færdige projekt.

Og det ejerskab vil smitte af ned gennem årgangene, for de små klasser vil huske på, at det var de store klasser der skaffede dem et værested. Deres helt eget "Hang Around".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce