Annonce
Hedensted

Søskendepar åbner frugt- og grøntbod bygget på barndomsminderne

Et stort skilt og tre træboder viser ved Hovedvejen retningen til, hvor man kan dreje af for at få blandt andet et par friske, danske jordbær med hjem. Foto: Michael Svenningsen
En ny sæson er netop skudt i gang hos Synøves ved Hovedvejen, hvor årets første, lokale jordbær netop er blevet solgt.

Hedensted: Færre ting signalerer sommerens komme, end når man kan sætte tænderne i årets første, danske jordbær.

Og netop de bakker er lige blevet revet væk, efter en nyere frugt og grønt bod ved Hovedvejen i Hedensted har åbnet lugen for sæsonen.

Bag boden står søskendeparret Anja Busk Skibsted og Jens Erik Sand Skibsted, der begge bor i byen og er barnefødt inden for kommunegrænsen. En stor del af incitamentet skal dog findes hos faren Carsten Skibsted på 75 år.

Annonce

Han er nemlig ligeledes ombord på projektet, da han efter et liv på markerne fortsat har det bedst i de varme måneder, hvor der er mulighed for at komme ud og bevæge sig.

- Han lever og ånder for 1. april og de måneder, der følger efter. Det er som at få køerne på græs. Helt fra barnsben har vi altid været med ham ude og hjælpe med afgrøderne, så på mange måder er det her et ganske naturligt skridt, siger Anja Busk Skibsted.

Også den afdøde mor har del i hobby-forretningen, da hun lægger navn til boden; Synøves.

Helt lokalt forankret

I boden bliver der også solgt blandt andet kartofler, ærter og asparges.

For fremover at kunne komme endnu tidligere på markedet med mange af sæsonvarerne påtænker søskendeparret at udvide med et drivhus. Det bliver i givet fald også faren, der skal stå for den praktiske del.

Fælles for det hele er, at det er så lokalt forankret, som man kan forestille sig.

- Mange tror, at det bliver styret af nogen fra Fyn. Men det er lokale folk med lokale varer. Vi samarbejder med to generationer på Hjarnø, så man altid kan være sikker på, at det er helt friske varer, siger Jens Erik Sand Skibsted.

Boden forventes dog ikke at vokse sig større end et hobbyprojekt, da begge søskende fortsat har et fuldtidsarbejde. Hans som distributionschef hos Vejen-baserede Solar, og hun som virksomhedskonsulent hos Ungeenheden i Hedensted.

Selvom det endnu er relativt tidligt på året, er der allerede kommet flere varer på hylderne hos den nyeste frugt- og grønt bod Synøves ved Hovedvejen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sebastian Terteryan vandt guld i Litauen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce