Annonce
Erhverv

Søsteren følger med i købet: Din Madpartner overtager Lido Catering

Fredag formiddag mødtes Lars Berggreen og Pernille Jul Nielsen fra Din Madpartner for at skrive under på papirerne, så Lido Caterings kunder nu overgår til Skærup-virksomheden. Lars' søster Bettina Østergaard har været køkkenchef hos Lido Catering og følger med til Din Madpartner. Foto: Mette Mørk
Lars Berggreen og Bettina Østergaard har valgt at skille sig af med Lido Catering i Børkop. Selskabet bliver på lokale hænder, som tilhører Din Madpartner og Pernille Jul Nielsen.
Annonce

Børkop/Vejle: Vejle-området er blevet en catering-udbyder færre.

Din Madpartner i Skærup overtager Lido Catering, som har base i landlige omgivelser på Søndergade i Børkop.

Indehaver af Lido Catering, Lars Berggreen, mødtes fredag formiddag med ejeren af Din Madpartner, Pernille Jul Nielsen, hos Lido Catering, og her skrev partnerne salgspapirerne under. For Lars Berggreen handler salget om, at han nu vil koncentrere sig om de to caféer, han driver i Vejle by, Lido Caféen og The Buddha Bowl Project.

Catering-selskabet oprettede han for tre år siden, og det er ikke lykkedes at gøre salget af mad til frokostordninger og selskaber til en overskudsforretning i den periode.

Annonce

Været op ad bakke

- Vi er ramt af coronaen som alle andre i cateringbranchen, og jeg har taget beslutningen, fordi man skal kende sin besøgelsestid. Det har været op ad bakke i almindelighed, og i særdeleshed det seneste år, hvor vi er nede med 65 til 70 procent af kuverterne, siger Lars Berggreen.

En anden del af forklaringen er, at regeringen ikke tilbyder hjælpepakker til cateringsbranchen på trods af det generelle fald i omsætningen.

- Vi får ingen kompensation, men har fortsat de faste omkostninger, og vi har selv vendt, om vi skulle gå sammen med to andre lokale firmaer. Vi har også talt om opkøb, men da vi først kom i dialog med Pernille, gik det stærkt. Vi blev enige i løbet af 24 timer, og under de nuværende omstændigheder har vi fået det afhændet ganske fornuftigt, fortæller Lars Berggreen.

Annonce

Søster følger med

Parterne holder salgsprisen for sig selv, men Lars Berggreen er glad for, at aftalerne med Lido Caterings kunder nu overgår til en lokal aktør, og parterne har forpligtet sig på et samarbejde om forplejning de kommende år.

Med i "handlen" følger også Lars Berggreens søster, Bettina Østergaard, der sammen med sin mand, Claus Østergaard, ejer en andel af det nu opløste selskab, og som har stået for den daglige ledelse som køkkenchef.


Jeg synes, det er dejligt, at det bliver på lokale hænder, og jeg ved, hvad Pernille står for.

Bettina Østergaard, nu tidligere køkkenchef og medejer af Lido Catering


- I de tre år, selskabet har eksisteret, har vi ikke mistet en eneste kunde. Det er en kæmpe cadeau til Bettina, og jeg er glad for, at det eneste, kunderne nu skal forholde sig til, er et nyt navn og CVR-nummer på fakturaen. Aftalerne fortsætter på samme betingelser, med samme levering og kontaktperson i min søster, siger Lars Berggreen.

Annonce

Kuverter samles et sted

Bettina Østergaard bliver nu ansat som en af to souschefer hos Din Madpartner, og det en løsning, hun glæder sig over, så hun fortsætter med de nuværende frokostkunder.

- Jeg synes, det er dejligt, at det bliver på lokale hænder, og jeg ved, hvad Pernille står for. Hun har samme ideologi, som vi havde i Lido Catering, for hun sætter en stor ære i at lave tingene fra bunden. Så jeg er glad for, hvordan det er landet, fortæller Bettina Østergaard.

Samme glæde har Pernille Jul Nielsen, som flytter Lido Caterings aktiviteter fra de lejede lokaler i Børkop og de få kilometer til Din Madpartners base i Skærup.

- Jeg har valgt at overtage Lido Catering ud fra en betragtning om, at vi i forvejen kører med frokostordninger, og det giver god mening at forene de to ting, så kuverterne bliver samlet et sted, fortæller Pernille Jul Nielsen, der glæder sig over det fremtidige samarbejde med Lars Berggreen.

Annonce

1100 kuverter om dagen

Med cirka 400 frokostkuverter fra Lido når selskabet i gennemsnit op på at skulle producere 1100 kuverter på en almindelig dag, og det giver stordriftsfordele i køkkenet at producere flere af de samme retter.

Samtidig spares der på de faste omkostninger, når man blandt andet skærer den ene husleje væk.

- Og så er det bare en gave for vores køkken at få Bettina med, understreger ejeren, som ikke har ambitioner om at lade frokostproduktionen vokse yderligere med flere opkøb i den nærmeste fremtid.

- Når det gælder frokost, så skal alt være færdigt på samme tid og bringes ud på samme tid. Derfor er der en grænse for, hvor mange kuverter vi kan producere om dagen, siger Pernille Jul Nielsen, som i dag har 20 ansatte i Skærup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce