Annonce
Fredericia

S har været i gang i et halvt år - nu er det alvor

S-formand Karsten Cordtz sætter kontaktoplysninger på samtlige plakater, som det er foreskrevet i reglerne for ophængning. Foto: Nana Hanghøj
Socialdemokratiets tillidsfolk har siden 3. november arbejdet på at få Fredericias S-kandidat Jens Jonatan Steen gjort kendt, så fredericianerne husker at stemme personligt. Valgkampen får et boost med partiformanden lørdag på Rådhuspladsen.

Fredericia: En uge fra eller til for valgdatoen gør ikke den store forskel, hvis man spørger formand for Socialdemokratiet i Fredericia Karsten Cordtz.

- Vi har været i gang med valgkampen siden 3. november, da vores partiforening valgte Jens Jonatan Steen til vores folketingskandidat. Vi har gået på trapper for at gøre ham kendt blandt fredericianerne, så de forhåbentligt stemmer personligt den 5. juni, siger formanden.

For det er afgørende for både Jens Jonatan Steen og de øvrige lokale kandidater, at der ikke bare sættes kryds ved partiet, men også ud for et navn.

- Ved det seneste valg fik vi et godt valg i Fredericia og John Nyborg ( S-kandidat i 2015, red.) sådan set også. Men der var ikke nok, som stemte på ham personligt, siger Karsten Cordtz.

Datoen var en overraskelse, men det gør ikke så stor forskel. Vi har været i gang siden 3. november.

Formand for Socialdemokratiet i Fredericia Karsten Cordtz

Genkendelse

Da Jacob Bjerregaard for otte år siden opnåede at blive valgt til Folketinget i Fredericia, var det netop med års forarbejde på at trænge ind i vælgernes bevidsthed.

- Vi kan mærke, at Jens Jonatan også er ved at blive kendt. Folk begynder at sige, at ham har de da set før, så det håber jeg, de husker på valgdagen, siger Karsten Cordtz.

De næste uger sætter partisoldaterne massivt ind på at få sikret de personlige stemmer. Indtil videre har det betydet, at der har skullet klistres gule mærkater på de budskabsplakater, Socialdemokratiet har sendt ud til kredsene.

- Budskaberne er fine, men vi skal have sikret, at folk stemmer personligt, så de får lige et navn på også, smiler Karsten Cordtz.

Annonce

Partiformanden kommer

Partisoldaterne mødtes tirsdag eftermiddag i det nye partilokale i en naboejendommen til Ungdommens Hus i Norgesgade. I den høje kælder har partiet lejet sig ind.

- Vi har kigget efter et lejemål et stykke tid, men vi har ikke råd til at gøre som ved sidste valg, hvor vi havde partikontor midt i gågaden. Der er kommet for meget gang i Fredericia, så priserne er steget, smiler Karsten Cordtz.

Væggene er hvide, panelerne er malet i partifarven, partikontoret i København har fyldt op med engangskrus, popcornmaskine og kasser af partiudstyr til den kommende weekend.

- Mette Frederiksen kommer på besøg på lørdag, så vi skal på gågaden med hende, siger Karsten Cordtz, som sammen med resten af partiholdet er sikker på, at formanden er frisk til den tid. Og ingen af dem tror, at Lars Løkke har benyttet hendes sygdom til at trykke på valgknappen.

Knap 2000 valgplakater skal sættes op, når startskuddet lyder lørdag kl. 12. Plakaterne står talt op og klar til fordeling i lokalområderne. Foto: Nana Hanghøj
Annonce

Grundlovsfest udfordret

Valgdatoen den 5. juni vækker almindelig begejstring i kælderen. Det er grundlovsdag, hvor man fejrer demokratiet.

- Så at man også den dag skal bruge sin stemmeret, er fint. Vi har, som vi plejer, arrangeret grundlovsfest på museet sammen med SF, Enhedslisten og Det Radikale Venstre, og indtil videre holder vi fast i det, siger Karsten Cordtz.

Han er imidlertid også klar over, at arrangementet kan blive udfordret af, at mange partifolk skal sidde som tilforordnede på valgstederne samme dag.

- Men nu ser vi, hvordan det går. Foreløbig holder vi fast, siger han.

Partikontoret i København har fyldt op med popcornmaskine og kassevis af materiale til gadeaktion den 11. maj, hvor partiformand og statsministerkandidat Mette Frederiksen kigger forbi. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Fredericia

Ny meningsmåling: Sådan ser byrådet ud efter valget

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Annonce