Annonce
Vejle

S lod sig friste, men ikke lokke til nej på Posthusgrunden

I modsætning til beslutningen om at ændre i lokalplanen, som byrådet traf i maj, sagde hele den 11 politikere store socialdemokratiske gruppe ja til miljøkonsekvensrapporten for Posthusgrunden og godsbaneområdet. Foto: Mette Mørk
SF og Konservative kunne ikke forstå, hvorfor socialdemokraterne ikke bakkede op om en afvisning af rapport om miljøkonsekvenserne af NPV's store projekt.

Vejle: Et bredt flertal i Vejle Byråd vedtog onsdag en såkaldet "miljøkonsekvens-rapport" for projekt Gammelhavn på Posthusgrunden og godsbanegrunden midt i Vejle.

I modsætning til beslutningen om at ændre i lokalplanen, som byrådet traf i maj, sagde hele den 11 politikere store socialdemokratiske gruppe ja.

Det havde hverken SF eller Konservative forståelse for. Men den socialdemokratiske gruppeformand, Martin Sikær, sammenlignede accepten af rapporten med et ja til en spildevandsplan.

Annonce

- Det kan godt være, at man er imod lokalplanen - og det er jeg personligt i højeste grad. Men det ændrer ikke på, at denne miljørapport er en naturlig konsekvens af det, byrådet besluttede i maj. Derfor stemmer vi ja, lød det fra Martin Sikær - der ikke lod sig rokke i den halv time lange debat.

Her fastholdt både SF's Morten Kristensen og den konservative Dan Arnløv deres mistillid til projektet og miljøvurderingen. Det gælder ikke mindst de trafikale konsekvenser af lukningen af Sønderbrogade, der fremover bliver en forlængelse af gågaden.

V-formand: En gevinst for Vejle

Mens Martin Sikær og hans parti nøjedes med nødtvungent at tage sagen til efterretning, var Venstres gruppeformand Christoffer Melson begejstret:

Traditionen tro var der musik fra Vejle Musikskole før byrådsmødet - men i disse coronatider kun virtuelt. Borgmester Jens Ejner Christensen benyttede mødet til at sige tak til medarbejdere og politiske kolleger for indsatsen i dette corona-år og sluttede med at udtrykke håb om, at byrådet næste år igen kan mødes ansigt til ansigt. Affotografering: Kaare Johansen

- Jeg vælger at tro på eksperterne og anser projektet som en gevinst fra Vejle. Og jeg anerkender ikke, at vi lukker Sønderbrogade. Vi flytter den blot 150 meter og får skabt en bedre trafikafvikling med to trebenede kryds.


Jeg har været imod projektet hele vejen - og det er jeg fortsat. Derfor stemmer jeg nej i dag.

Torben Elsig-Pedersen, radikalt medlem af byrådet


Hans indlæg var tæt ved at få Martin Sikær til at fortryde sit ja til miljørapporten, men med socialdemokraternes accept var der klart flertal i byrådet. Kun fem medlemmer stemte nej - SF, Konservative og Radikale.

Med vedtagelsen bevæger den langstrakte sagsbehandling af den efterhånden otte år gamle plan sig endnu et skridt mod realiseringen af NPV's projekt med boliger, erhverv og parkering. Men i byrådssalen opfordrede SF's Morten Kristensen borgerne til fortsat at udnytte enhver klagemulighed.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Alarm 112

Frygter, han er forulykket: Politiet efterlyser 64-årig mand

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce