Annonce
Vejle

S og SF vil have flere bybusser og flextur tilbage til Vejle

Folketingskandidat René Vilstrup-Bie (S) er en af de vejlensere, der har sat fokus på busproblemerne i Vejle. Foto: Yilmaz Polat

Flextur skal tilbage i bybusområdet, og Vejle skal have udvidet rutenettet, mener SF og Socaldemokratiet.

Vejle: Bybusser er en kommunal service på lige fod med alle andre tilbud. Derfor skal bussen være tilgængelig for alle.

Med det udgangspunkt er Socialdemokratiet og SF i Vejle Byråd klar til at genindføre flextur i bybusområdet og udvide bybussernes rutenet.

På tirsdagens møde i teknisk udvalg stiller de to partier fælles forslag. S-udvalgsmedlem Alex Vejby Nielsen siger:

- Det er urimeligt, hvis der er dele af Vejle, der ikke betjenes af bybusser. På alle andre områder tilstræber vi, at der skal være ens kommunal service.

Alex Vejby betragter med andre ord bybusser som en del af kommunens tilbud på lige fod med hjemmehjælp, børnepasning og skolegang. Tilbuddet skal være til rådighed for alle.

Flertal afskaffede flextur


  • 1. januar sluttede den generelle mulighed for flextur indenfor Vejles bybusområde. Flextur er dog stadig muligt, hvis borgere opfylder en række afstandskrav til nærmeste stoppested.
  • Det borgerlige flertal i teknisk udvalg skar den ekstra service væk, fordi omkostningerne blev ved at stige. Samtidigt frygtede man konkurrencen i forhold til det eksisterende bybusnet.
  • Flextur er en busordning fra hjemadressen direkte til en anden adresse, men i modsætning til eksempelvis taxa må brugerne indregne ventetid og dele transporten med andre passagerer.
  • Ordningen gælder fortsat overordnet i Vejle Kommune og eksempelvis fra Vejle by til en adresse uden for bybuszonen.

Bybusnettet kan kommunen ikke bare lige udvide. Men udvidelsen skal være på plads i 2020 ifølge indstillingen fra de to partier. På det tidspunkt skal der køre busser til Grundet-området på Nørremarken, Løget By og Tirsbæk Bakker i det yderste Bredballe.

Formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V), har allerede udtalt sig positivt om bybus til Grundet og Tirsbæk. Men ifølge Alex Vejby er det nødvendigt løbende at vurdere, om nettet skal udvides yderligere:

- Vejle vokser i disse år - og i den forbindelse skal den kollektive trafik følge med. Derfor beder vi forvaltningen komme med bud på, hvor der ellers kan være brug for busforbindelser, siger Alex Vejby.

Flextur nu

Er det undersøgt, om beboerne i eksempelvis Tirsbæk Bakker overhovedet efterlyser busser?

- Det tror jeg ikke. Og ja - det er et nyt villaområde, hvor mange har to biler. Men der er jo også børn og teenagere, der skal frem. Og så bør man overveje at forlænge en rute til Engum af den nye vej, vi er ved at anlægge til Engum og skolen, siger Alex Vejby.

Mens bybusnettet ikke lige kan udvides, er de to partier klar til at genindføre flextur for alle i Vejles bybusområde her og nu - eller mere præcist fra 1. marts.

Forslagene fra de to partier er ikke ledsaget af et økonomisk overslag. Men Alex Vejby henviser til, at S og SF havde afsat ekstra to millioner kroner om året til kollektiv trafik i deres forslag til budget for 2019 og de kommende år.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Panikken bredte sig i Sarah, da hun to måneder før sin rejse ikke kunne få fornyet sin datters pas: Flere tvunget på langfart for at sikre deres sommerferie

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce