Annonce
Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Ole Marcussen (S), Billund Byråd, er en af de tre, der står bag et læserbrev, hvor der klart bliver sagt fra over for den socialdemokratiske regerings politik. Arkivfoto: Christer Holte
To socialdemokratiske byrådsmedlemmer, Ole Marcussen og Jeyarah Rasiah, har sammen med Egil Hvid-Olsen skrevet et læserbrev, hvor de gør 100 procent klart, at de ikke synes, at syriske flygtninge skal sendes hjem.

Billund Kommune: Billund Kommunes socialdemokratiske byrådsgruppe har i forholdsvis forsigtige vendinger fortalt om sin bekymring for syriske flygtninge, der i denne tid risikerer at få et brev om, at de skal rejse tilbage, hvis de kommer fra området omkring Damaskus.

Nu bliver retorikken strammet i et åbent brev, som to lokale socialdemokratiske byrådsmedlemmer har skrevet sammen med Egil Hvid-Olsen, der er bestyrelsesformand for integrationsforeningen Kontakten.

Brevet er stilet til både statsminister Mette Frederiksen, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og folketingets udlændingeordførere.

Annonce

"Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag", står der blandt andet i brevet.

"Vi mener, at det er alt for tidligt og alt for farligt at sende flygtninge tilbage til Syrien nu."

Det er Ole Marcussen og Jeyarajah Rasiah, der sammen med Egil Hvid-Olsen er underskrivere af brevet, hvor det også bliver kritiseret, at de syriske flygtninge skal bo i udrejsecentre, hvis de ikke flytter tilbage til Syrien.

"De vil blive tvunget til at vælge mellem pest og kolera. Sådan behøver det ikke være. Så længe man ikke er 100 procent sikker på, at forholdene i hjemlandet er stabile og sikre, kan man lade flygtningene uddanne sig og arbejde", skriver de.

Højt til loftet

Ole Marcussen uddyber, at han med brevet håber, at regeringen får sikkerhedsgrundlaget bag hjemsenderne revideret.

- Det er mennesker, vi har med at gøre, så jeg synes, det er på sin plads at spørge ind til, om der nu virkelig er styr på sikkerheden for dem, siger han.


Jeg vil ikke kalde det et oprør. Vi har højt til loftet.

Ole Marcussen (S)


Med brevet skriver de tre fra Bilund Kommune sig ind i en lang række af kritikere, som på det seneste har taget afstand fra regerings udlændingspolitik og særligt hjemsendelse af syrere.

- Er det her et oprør fra det socialdemokratiske bagland?

- Jeg vil ikke kalde det et oprør. Vi har højt til loftet.

Selvom det kun er Ole Marcussen og Jeyarajah Rasiah fra den socialdemokratiske byrådsgruppe, der er afsendere af brevet, afviser han, at de er ude i enegang.

- Jeg tror, at vi har et mandat til at gøre det her, og at gruppen deler vores holdning, siger han.

Annonce

Opbakning fra gruppen

Det samme mener formand  Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

- De har min opbakning. Jeg kan ikke svare på gruppens vegne, før vi har talt om det, men jeg forventer, at gruppen bakker op om det åbne brev, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar at få en kommentar fra folketingsmedlem Rasmus Stoklund, Socialdemokratiets udlændingeordfører

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce