Annonce
Egtved

Boligbyggeri er gået i stå: Politiker vil kickstarte det

Der var glæde i Bredsten, da en ny lokalplan for området her ved Steen Blicher Vej blev godkendt, for så kunne der endelig komme gang i byggeriet. Desværre er der stadig ikke bygget på grunden, og Morten Skovlund vil nu sammen med sine partifæller vide, hvilke muligheder kommunen har for at hjælpe med at få byggeriet skubbet i gang. Illustration: Vejle Kommune
Byggeriet af nye boliger er gået i stå i Bredsten. Socialdemokratiet ønsker svar på, hvad kommunens muligheder er for at sætte skub i byggeriet.

Bredsten: Der er dejligt i Bredsten. Her er alt, hvad man behøver. Bortset fra nye boliger eller byggegrunde. Sådan har det længe lydt fra blandt andre Bredsten i Udvikling, som ved adskillige lejligheder har givet udtryk for ærgrelse over, at der ikke bygges nyt eller udlægges nye byggegrunde.

I sommeren 2017 blev der udarbejdet en lokalplan for nye udstykninger ved Steen Blicher Vej i Bredsten, til stor glæde for lokalrådet og byens borgere. Det var egentlig Vejle Kommunes plan at erhverve jorden, men den endte med at blive solgt til en privat entreprenør i stedet.

- Af forskellige omstændigheder har det trukket ud, og det ser ikke ud til, at der kommer gang i byggeriet ad den vej. Derfor har jeg sammen med to andre været til en del møder med Bredsten i Udvikling og andre interessenter, der har ønsket at lægge pres på kommunen, siger byrådsmedlem i Vejle Kommune Morten Skovlund (S).

Annonce

Ønsker redegørelse

Blandt andet er det Bredsten-borgernes ønske, at der sættes gang i en ny lokalplan og nye kommunale udstykninger. Men det har alt for lange udsigter at sætte gang i, mener han.

- Der er et stort ønske om nye grunde og mindre boliger i Bredsten. Mange har allerede solgt huse i forventning om, at der kom gang i byggeriet. Omkring 30 har allerede skrevet sig op på en liste over borgere, som er interesserede i at flytte i nye boliger. Men hvis de skal blive ved med at vente uden at vide hvor længe, så flytter de måske på et tidspunkt fra byen. Det vil være det modsatte af udvikling, siger Morten Skovlund.

Fra skolen i Bredsten ved byrådspolitikeren også, at der jævnligt er henvendelser fra børnefamilier, som er interesserede i at flytte til byen, men som må konstatere, at der ikke er byggegrunde eller huse til salg i byen.

- På baggrund af de møder, jeg har deltaget i, har jeg orienteret den socialdemokratiske gruppe om, at vi ikke kan sidde på hænderne længere og vente. Vi bliver nødt til at løfte sagen op på politisk niveau nu, siger han.

Socialdemokratiet har derfor nu bedt om at få en redegørelse i økonomiudvalget om, hvilke muligheder, man som kommune har for at understøtte den udvikling, som Bredsten-borgerne i høj grad efterspørger.

Morten Skovlund forventer, at en sådan redegørelse vil komme på dagsordenen for næste møde i økonomiudvalget, som finder sted 1. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Annonce