Annonce
Alarm 112

Erfarne bilister kan miste kørekort og job på grund af køreprøve-kaos: Nu havner sagen hos ministeren

- Det er et politisk ansvar, og det er ministerens. Jeg forventer, han træder i karakter, siger Karina Lorentzen (SF). Foto: Steen Brogaard
Justitsminister Nick Hækkerup (S) skal forholde sig til sagen fra Vejle, hvor en kørelærer har peget på, at folk mister deres kørekort, fordi de ikke kan nå at gå op til en ny køreprøve.

Vejle: - Det er jo helt skidt, hvis folk mister deres job, fordi systemet ikke kan følge med. Det er meget indgribende, og selvom vi er midt i en reform, må man have gjort sig nogle tanker om, hvordan overdragelsen skal foregå, sådan at det ikke bliver så indgribende for borgerne.

Det siger folketingsmedlem og retsordfører for SF, Karina Lorentzen, i en kommentar til, at Vejle Amts Folkeblads beskrivelse af de lange ventetider på at gå op til køreprøve.

Kørelærer i Vejle Malene Nygaard Christensen fortæller om lange ventetider for alle. Det rammer især de såkaldte "generhververe", der risikerer at miste deres kørekort, fordi det er umuligt at skaffe tider til at gå op til køreprøver, inden for de frister der er fastsat. Hun har lige nu 25, hvis frister er ved at løbe ud.

Annonce

Generhververe i klemme

"Generhververe" er folk, der har fået en betinget frakendelse af kørekortet efter en færdselsforseelse. De skal inden en dato, som retten har fastsat, op til en ny køreprøve for at beholde deres kørekort. Når de det ikke, fordi kørelæreren ikke kan skaffe en køreprøvetid inden for fristen, mister de deres kørekort.


I det mindste må vi finde en ordning på generhververne. Det siger sig selv, at de ikke skal rende ind i en social deroute, hvor de mister job og i værste fald bolig og bil, fordi det her ikke fungerer.

Karina Lorentzen, retsordfører for SF


Karina Lorentzen gør det nu til en sag for justitsminister Nick Hækkerup (S) med dette spørgsmål i Folketinget:

"Hvad er ministerens kommentar til, at folk mister deres kørekort, fordi der er lange tider på køreprøver til generhvervelse af kørekort, og hvad agter ministeren at foretage sig for at sikre sig, at det ikke sker?"

Annonce

Det er ministerens ansvar

Forklaringen fra "systemets" side er, at opgaven er ved at blive overført fra politiet til Færdselsstyrelsen, og det trækker ressourcer væk fra arbejdet med køreprøverne.

Karina Lorentzen siger:

- I det mindste må vi finde en ordning på generhververne. Det siger sig selv, at de ikke skal rende ind i en social deroute, hvor de mister job og i værste fald bolig og bil, fordi det her ikke fungerer. Det er et politisk ansvar, og det er ministerens. Jeg forventer, han træder i karakter.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Alarm 112

Overtrådte indrejseforbud: 46-årig serbisk mand idømt et års fængsel

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Annonce