Annonce
Læserbrev

Sagen om Jytte Jensen: Lovbrud eller påvirkning?

Den største påvirkning, jeg fik, var udtalelser fra borgmesteren og dermed også de kommunale jurister, at det ville være lovbrud, hvis vi sagde nej.

Annonce

Læserbrev: Sagen om Jytte Jensen har været en sag, som vi godt kunne have undværet, og en sag, hvor vi som kommune har svigtet.

Derfor skal der lyde en stor undskyldning fra mig som byrådsmedlem.

Jeg skulle tage stilling til sagen med en påvirkning fra en række jurister fra kommunen, Kommunernes Landsforening og andre danske jurister, der var uenige, og hvor mange ønskede, at vi stemte ja, fordi man ønskede en dom ved landsretten.

Derfor var det ikke kun en Jytte-sag, men også en interesse i at få afprøvet loven ved landsretten.

Hov, der var også lige et forsikringsselskab, som ikke ville give erstatning til kommunen, hvis vi ikke ankede sagen - uden at tage højde for en person og dens familie med ønskerne om at få ro og endelig en dejlig jul.

Den største påvirkning, jeg fik, var udtalelser fra borgmesteren og dermed også de kommunale jurister, at det ville være lovbrud, hvis vi sagde nej.

Noget, som jeg ville have svar på, inden jeg tog stilling.

Afslører ikke, at der var en debat, og der kom ikke en endelig konklusion, som ville imødegå, at ordet er blevet brugt utidigt i denne sag og dermed en påvirkning.

Nu skulle vi også forholde os til, om vi var værdige til at sidde i Vejle Byråd, fordi vi kunne risikere, at sagde vi nej, ville vi begå lovbrud.

Betænkeligt at vi i en sådan sag skal tage stilling til både byrettens dom, manglende erstatning til kommunen fra forsikringsselskabet, men også at begå lovbrud.

Jeg sidder som næstformand i børn- og ungeudvalget, og her har vi sager, hvor vi skal varetage barnets tarv - indstillingen skal besvares med enten ja eller nej!

Jytte har også været et barn, dengang vi skulle have taget vare og omsorg for hende.

Tak til den socialdemokratiske byrådsgruppe for, at vi alle var stillet frit og stemte med hjertet.

Jeg stemte nej til at anke sagen. Flertallet ville noget andet. Undskyld, Jytte!

Johnny Beck. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce