Annonce
Billund

Sahaja Yoga har ændret livet for Elena og Mariia

I fire år har Elena Hansen praktiseret Jahaja Yoga. Og for hende har det betydet et nyt og lykkeligere liv
Annonce
Annonce

Veninder deler deres erfaringer og glæde ved urgammel meditationsteknik med andre. Helt gratis enddaAf Keld Stampe

Billund - For Elena Hansen og Mariia Budekhina er Sahaja Yoga meditation en fast del af det daglige program. Hver morgen og igen om aftenen mediterer de, og begge er enige. Det gør en verden til forskel og har forandret deres liv.

Og de har sat sig for at dele deres erfaringer med teknikken med andre. I den forbindelse har de stiftet foreningen Sahaja Yoga Meditation i Billund Kommune. En forening, som man kan blive medlem af kvit og frit.

- Vi mødes hver torsdag i Klynge B på BillundSkolen for at meditere sammen. Normalt er vi syv til ti deltagere, og man kan komme og gå som man vil. Vi starter kl. 19.30 og skal være ude af lokalerne senest kl. 22.00. Desuden laver vi hvert kvartal et mere dybdegående 3-dages kursus, hvor der er bedre tid til at komme bag om teknikken og tale om den. Men hvor vi selvfølgelig også mediterer. Næste kursus finder sted i Klynge B på BillundSkolen i dagene fra den 5. til 7. februar. Og det er gratis at deltage i såvel det ugentlige møde som på kurserne, forklarer Elena Hansen.
Hun fortæller også, at idéen med ugentlige meditationer og workshops er at dele noget med andre, man selv får en masse ud af.

- At dele den viden og de teknikker man selv har lært, siger hun.
Annonce

Det er kommet helt automatisk

Teknikken bag Sahaja Yoga er urgammel, men den verdensomspændende bevægelse, som i dag står bag den, er relativ ny. Den blev grundlagt af den indiske kvinde Shri Mataji Nirmala Devi i 1970. Efter hendes døtre var blevet gift, satte hun sig for at rejse jorden rundt for at fortælle om og udbrede teknikken.

- I Rusland hvor både Mariia og jeg selv stammer fra, kunne der være flere tusinde deltagere, når hun afholdt sine møder, fortæller Elena Hansen, der selv har praktiseret Sahaja Yoga i efterhånden fire år.

- Kort fortalt handler Sahaja Yoga om via meditation at aktivere den energi, vi alle har med fra fødslen. Om at udnytte energien positivt til at skabe forandringer i sit indre. Til at finde den mentale balance og indre ro, der sætter os i stand til at give slip på ting som f.eks. jalousi, vrede, had og frygt. Og om endnu mere, siger hun.

Elena Hansen fortæller også, at hun selv tidligere kunne blive jaloux, og at der ikke skulle meget til, før hun blev vred. Selv den mindste modgang kunne få hende til at fare i flint.
- Men det har jeg fået bugt med via brug af meditation. Faktisk er forandringerne kommet helt automatisk. Det er ikke sådan, at jeg hele tiden skal arbejde med at kontrollere mig selv. Desuden har Sahaja Yoga også betydet, at jeg i dag har ganske let ved at træffe beslutninger, hvilket bestemt ikke altid har været tilfældet. Jeg er i det hele taget blevet et gladere, lykkeligere og mere rummeligt menneske, siger hun.

Alle er velkommen til at deltage i både den ugentlige aften og på det kommende kursus. Man behøver ikke at tilmelde sig til torsdagen, men man må selvfølgelig gerne. Det kan ske via foreningens facebook side - Meditation i Billund/Sahaja Yoga - eller på pigernes egne facebook sider.

Tilmelding til kurset kan ligeledes ske via facebook og desuden til Mariia Budekhina på telefon 2271 9233.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Meningsmåling: Nye Borgerlige er på vej i byrådet - men uforandret mellem rød og blå blok

Annonce