Annonce
Børkop

Salmedigter: Mine tekster en måde at kommunikere på

Sprint Aagaard Korsholm har skrevet mange tekster til salmer og sange. Senest har han oversat en norsk julesalme. Foto: Jørgen Flindt

Sprint Aagaard Korsholm fra Børkop har skrevet tekster til digte, salme og sange. Den 60-årige mand bruger først og fremmest sit skriveri af tekster til én bestemt ting: kommunikation.

Annonce

Børkop: "Nu tændes de lys, der minder

om stjernerne julenat

så mindes vi, mens de skinner

som guld fra en gammel skat."

Sådan lyder ordene på en julesalme, som et ungdomskor i Gauerslund lige har haft sunget. Der var tale om en norsk julesalme, men den fik en dansk tekst, og manden bag teksten bor i Børkop.

Og han er, om nogen, vant til at skrive tekster til sange og salmer samt skrive digte.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvor mange digte jeg har skrevet, og hvor mange sange og salmer jeg har skrevet tekster til. Måske 500. Måske flere, måske færre, siger Sprint Aagaard Korsholm.

Sprint Aagaard Korsholm Sprint Aagaard Korsholm

Sprint Aagaard Korsholm er 60 år, og han bor i Børkop med sin hustru Hanne, der er sygeplejerske og pædagog.

Sammen har de fire børn.

Han har tidligere arbejdet som lærer på Børkop Højskole, men nu arbejder han som undervisningskonsulent i Indre Mission og præst i IM-frimenigheden Broen.

Sprint hed oprindeligt Carsten, men i hans tid som barn i Sjællands Odde var det almindeligt, at man fik et øgenavn, og Carsten kom til at hedde Sprint. Hvorfor det navn, ved ingen, men det har hængt ved, og siden har han valgt at skifte navn.

Annonce

Få budskaber ud

Den 60-årige mand fra Børkop har alle dage været glad for at skrive tekster. Rime og sætte ord sammen. Han blev bedt om at lave teksten til oversættelsen af den norske julesalme, og den udfordring tog han imod. Og generelt er det at skrive tekster et stykke arbejde.

- Jeg digter da til tider, for at få mine tanker ned på ord, og det er en øvelse, jeg kun kan anbefale alle at gøre, men i det generelle billede, så er mine tekster kommunikation. Det er min måde at få tanker og budskaber ud på. Det slægter sig jo også mit arbejde på, da jeg arbejder med undervisning og kommunikation, siger han.

Annonce

Kollektiv og Indre Mission

Efterhånden har han skrevet om mangt og meget. Og det hele ud fra en kristen vinkel. En vinkel, han først lærte at kende i de unge år.

- Jeg er opvokset på Sjællands Odde, og det var i et hjem, hvor troen ikke fyldte noget som helst. Da jeg kom på gymnasiet, mødte jeg et par piger, som jeg gerne ville lære at kende bedre, og de var kristne og boede i kollektiv. Jeg flyttede aldrig selv i kollektiv, og det er nu godt nok, for det er ikke lige min form for måde at bo sammen, men jeg fik øjnene op for, at troen kunne noget, jeg gerne ville vide mere om, siger Sprint Aagaard Korsholm.

Det blev startskuddet til et liv med de kristne ord tæt på livet. Senere blev han en del af Indre Mission, og det er her, han arbejder. I Indre Missions hovedkvarter i Fredericia.

Efter tiden i gymnasiet overvejede han at læse biologi, men valget faldt på teologi, og han er siden blevet ordineret som præst. Det var dog højskolelivet, der fik ham til Børkop, for han blev ansat til at undervise på Børkop Højskole, indtil han fik jobbet i Fredericia.

Annonce

Dåbssang

Og det er især her på arbejdskontoret på 1. salen hos Indre Mission, at mange tekster ser dagens lys.

- Jeg skriver nogle gange en tekst, som andre skriver en melodi til, og andre gange er det omvendt. Så er det en melodi, jeg skriver tekst til. Men en ting er sikkert. Uanset hvor god en tekst er, er det vigtigste melodien. En god melodi kan stå alene, mens en god tekst kan forsvinde i en dårlig melodi, siger han.

Og på spørgsmålet om han har en tekst, der betyder mere end andre, kommer svaret, at det kan han ikke give et entydigt svar på. Men Sprint Aagaard Korsholms, måske, mest kendte tekst er fra en dåbssang, der hedder "Jeg har et pas i hånden".

Jeg har et pas i hånden,

jeg fik det i min dåb,

dets stempel er fra Ånden,

med gyldigt fremtidshåb,

jeg ved, at det skal sige,

at netop i Guds rige

har jeg mit fædreland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce