Annonce
Debat

Samarbejde skal styrke omsorg og nærvær for ældre og pårørende

Gitte Frederiksen. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Det glæder mig meget, at vi på ældreområdet modtager 5,2 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til projektet "Pårørende - en stærk samarbejdspartner til at styrke omsorg og nærvær for borgeren”.

Når den ældre på grund af høj alder, sygdom eller funktionsnedsættelse ønsker det, skal de pårørende, som har kendskab til den ældres liv og behov for hjælp og støtte, og som kender de nære venskaber, vaner og rutiner inddrages tidligere, så der sker klarhed omkring de indsatser og tilbud, kommunen har.

De pårørende er en stor ressource i samarbejdet for, at den ældre føler sig hørt og tryg i hverdagen.

Det er vigtigt at afstemme forventningerne, så der ikke sker misforståelser og dårlig kommunikation mellem den ældre, de pårørende og kommunen.

Det vil mindske antallet af fejl, at man kan tale om tingene og rette op, for uden åbenhed og tillid kan et samarbejde ikke lykkes.


Det vil mindske antallet af fejl, at man kan tale om tingene og rette op, for uden åbenhed og tillid kan et samarbejde ikke lykkes.


Et velfungerende samarbejde styrker omsorg og nærhed for den ældre og gør de pårørende trygge, fordi alle parter ved, at man vil det bedste, og ved, at samarbejdet går begge veje og samtidig giver plads til hinandens roller.

Det er ofte i en tid, hvor mange følelser er i spil, fordi der skal tages mange hurtige og svære beslutninger.

Det skal være sådan, at når man står midt i det, eller måske ser tilbage, at der var et godt samarbejde mellem den ældre, de pårørende og kommunen, og at den hjælp og støtte, der blev givet, var med varme, værdighed og respekt i en meget svær tid i den ældres og de pårørendes liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle er i top fem over hårdest ramt kommuner: Smittetal dykker en smule

Jelling

Kommunal kovending: Anbefaler trafikplan for Jelling - og dropper to vejprojekter til 1,4 millioner kroner

Annonce