Annonce
Læserbrev

Sammenhold er den bedste medicin mod corona

Vi står fortsat på ubetrådt land, og vi gør os klogt i satse på samling frem for splittelse. Vi kom ind i corona sammen, og vi skal komme ud af corona sammen.
Annonce

Læserbrev: Det var en fornøjelse at følge politikerne på Christiansborg og den samlede befolkning i den første svære coronatid. Vi gik skulder ved skulder ind i krisen.

Nu er coronakrisen blevet til hverdag, og tonen er især under "genåbningen af Danmark" spidset til.

Jeg forstår til fulde frustrationerne over fitnesscentre, dyreparker, studenterkørsel, teatre, museer, håndbold, værtshuse og alt det andet, som endnu ikke har fået frit løb.

Listen over "urimeligheder" forekommer lang; når efterskolerne måtte åbne, mens højskoler forblev lukkede; når du må spille fodbold, men ikke håndbold; kan gå på værtshus, men ikke på natklub.

Coronakrisen er frustrerende og urimelig. Men svaret på hvorfor noget må åbne nu, og andet må vente, er såre simpel. Det logiske svar er nemlig, at alting ikke bør åbne samtidig.

Selvom det hverken forekommer rimeligt eller retfærdigt, så er det klogt for at holde smitterisikoen nede.

Og selvom det udløser ærgrelse, så bør vi alle sammen prøve at fastholde vores stærkeste kort hidtil: nemlig sammenholdet. Den opfordring gælder også det for det politiske system, hvor frustrationerne for alvor begynder at bryde ud i lys lue.

Det er destruktivt, når erhvervsmanden Asger Aamund påstår, at vores land er ved at blive forvandlet til et nyt DDR, når konservative

Marcus Knuth snakker om nordkoreanske tilstande og beskylder regeringen for stå bag lukningen af boghandlerkæden Arnold Busck, eller

Lars Løkke antyder, at statsministeren har menneskeliv på samvittigheden.

Og kønt er det heller ikke, når de politikere bag de brede aftaler allerede har undsagt selvsamme, inden de har fået startet bilen på parkeringspladsen efter forhandlingerne.

Den slags polemik bidrager alene til at spænde ben for genrejsningen af Danmark efter coronakrisen.

Vi bliver nødt til at indse, at ingen har den forkromede plan for en perfekt genåbning af Danmark. Som tidligere justitsminister Søren Pind for nylig skrev:

"Der er ikke mange partier på borgerlig side, der indtil videre har evnet at fremlægge en sammenhængende politik. Det meste har bestået i redeskrigeri om, hvorfor andre ikke mener noget. Der mangler tænksomhed."

Vi står fortsat på ubetrådt land, og vi gør os klogt i satse på samling frem for splittelse.

Vi kom ind i corona sammen, og vi skal komme ud af corona sammen.

Jens Jonatan Steen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce