Annonce
Give

"Sammenhold" satte sammenholdet på prøve

Skulpturen "sammenhold" står på "Norlyk's Plads" i Thyregod og symboliserer det sammenhold, der kendetegner byen. Foto: Børge Larsen
Pludselig forsvandt "vindmøllepengene" og borgerforeningen måtte grave dybt i pengekassen. Men bunden blev dog ikke skrabt af den grund.
Annonce

Thyregod: Sammenholdet i og omkring Thyregod er legendarisk.

Hallen, svømmebadet, kursuscenteret og det nye "forsamlingshus" taler deres tydelig sprog om det. Sammenholdet er så stort, at da "Norlyks Plads" i august sidste år skulle indvies, blev den udstyret med en skulptur med titlen "Sammenhold".

Der var selvfølgelig også sammenhold om finansieringen af skulpturen. Blandt andet skulle en del af de såkaldte vindmøllepenge fra de ti vindmøller langs Midtjyske Motorvej bruges til skulpturen.

Men pengene kom aldrig, fordi en del af det samlede projekt for vindmøllepengene ikke kunne gennemføres. Skulpturen stod der dog, og derfor valgte bestyrelsen for Thyregod Vester Borgerforening at betale det beløb, der manglede.

Det kan både ses som et udtryk for sammenhold og det kan ses direkte på borgerforeningens regnskab, der blev lagt frem på den coronaudskudte generalforsamling onsdag aften. Det var med et underskud på over 100.000 kroner et historisk dårligt resultat.

Annonce

Dårlige Thyregoddage

Med til at skabe det dårlige resultat var også, at foreningen havde sponsoreret tilskud til  billetterne til årets Thyregod-Revy. Revyen havde 40 års jubilæum i 2019 og det markerede borgerforeningen ved at holde billetprisen nede på 40 kroner.

Endelig var vejrguderne i den grad imod at hjælpe borgerforeningen frem til et hæderligt økonomisk resultat af de tre festlige dage midt i august. I stedet for som året før at lade festpladsen bage i sol fra en skyfri himmel for at fremme tørsten og dermed ølsalget, var dagene i 2019 præget af regn, regn og atter regn.


Nu stiller vi mod et 50 års jubilæum for Thyregodrevyen.

Jens Erik Svane


Det holdt en stor del af deltagerne hjemme og de, der kom, havde ikke det store behov for at slukke tørsten. Ølsalget svigtede med andre ord.

Til gengæld var omkostningerne til leje af telte og hoppeborger ikke nedsat på grund af vejret.

Hvor pengene, der er lagt ud for skulpturen, nok kommer tilbage til borgerforeningens kasse på et eller andet tidspunkt, er de øvrige udgifter så at sige betalt ved kasse ét.

- De kommer ikke tilbage, men vi ved jo, at især Thyregoddagene er meget afhængig af vejret. Det er vi vant til også at kunne se på regnskaberne, lød det fra borgerforeningens formand Jens Erik Svane.

Annonce

Rvyen fortsætter

Også borgerforeningens investering i en bar, der både kan bruges til revyen og Thyregoddagene, bidrog til underskuddet i år. De penge kommer også igen ad åre, idet baren både deles i mindre sektioner og lejes ud til private fester.

Var skiftet i økonomien markant, var det dog langt fra det eneste, der fyldte på generalforsamlingen. Her var både fortid og fremtid til debat, omend debatten led lidt under, at deltagerantallet var væsentligt mindre end normalt.

På den positive side talte, at Thyregodrevyen fortsætter. Garvede kræfter er stoppet, men der er kommet nye, der vil fortsætte arbejdet.

- Vi stiller mod et 50 års jubilæum, som Jens Erik Svane udtrykte.

På positivsiden tæller også, at sammenholdet er intakt. Der var ingen kritiske bemærkninger til årets regnskab. Og de mange penge kunne findes uden man skulle røre borgerforeningens  mere langsigtede "Fastrentekonto".

Valgene gav ingen forandringer i bestyrelsen. Ove Kristensen bød sig til, men der var genvalg til de Peter Graver, Thomas Pørksen, Leif Jensen og Hans Viggo Hansen.

Fornyelsen var der dog på posten som revisorsuppleant. Her valgtes Poul Norlyk i stedet for Villy Dahl Johansen.

Mødet blev i øvrigt holdt i byens nye forsamlingshus. Det er "Multisalen" i den ombyggede fritids- og juniorklub, der hermed fik sin debut. Der er officiel indvielse 9. august, hvor man også fejrer svømmebadets 25 års jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sprit, skift ofte og pas på tvivlsomme kopier: Apotekeren giver gode råd om mundbind

Give

Jesper og Lone har overtaget Givskud El

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce