Annonce
Børkop

Sammenhold ved caféen: Juletræet bliver stille og roligt klædt mere på

Juletræet i Brejning er stille og roligt blevet pyntet af byens borgere. Privatfoto
Café Brejning fik et juletræ, men det var lige før caféen skulle lukke ned på grund af restriktionerne. Nu står træet udenfor, og det har fået en uventet funktion. Byens borgere er stille og roligt begyndt at pynte det.
Annonce

Brejning: Juletræet med sit pynt, venter på vi får begyndt.

Men træet ved Cafë Brejning havde faktisk slet ikke regnet med at blive pyntet på den måde, som det stille og rolig bliver. Det er nemlig byens borgere, der har fundet sammen i en glæde ved at komme et stykke pynt på.

Og mange bække små bliver som bekendt til en stor å, eller som her et pyntet træ.

- Det er simpelthen så hjertevarmt at opleve, og man kan sige, at caféen ganske vist er lukket ned i en periode, men caféens ånd lever videre på juletræet. Det er fællesskab, samvær og nærvær, siger Lenette Glenstrup, der bor overfor caféen.


Caféens ånd lever videre på juletræet. Det er fællesskab, samvær og nærvær

Lenette Glenstrup, nabo til juletræet


Hun er også en del af den frivillige kreds omkring caféen, og det er hende, der tidligere på måneden spurgte en juletræssælger, om han ville støtte caféens arbejde med et juletræ, der kunne pynte foran caféen.

- Det ville han gerne, og det har hele tiden været meningen, at træet skulle lyse op ude foran, men vi fik træet lige da det hele lukkede ned. Så vidste vi ikke helt, hvad, hvordan og hvorledes vi skulle gøre ved det. Det betød, at træet bare stod lidt ensomt derude foran caféen, forklarer hun.

Annonce

Opfordring blev hørt

Men så opstod idéen.

- Caféen opfordrede til på Facebook, at man kom forbi med et stykke pynt, noget som symboliserer et juleønske eller et godt minde, og det har folk i den grad taget til sig. Det nøgne træ bliver mere og mere klædt på af byens borgere. Ja, selv en mørk aften kom nogen forbi med en stige, for træet manglede da en stjerne, og det har det så fået nu, siger Lenette Glenstrup.

Også børn fra en lokal daginstitution har været forbi.

- Det har virkelig ramt høj som lav. Det er så dejligt at se på, siger hun.

Annonce

Bliver stående hen over julen

Træet får lov til at stå sømmet fast til sin ret store fod hen over julen.

- Man er velkommen til at komme forbi med pynt også efter jul. Jeg forestiller mig, at det skal "plyndres" omkring nytår. Det hele afhænger af vejr og vind, siger Lenette Glenstrup.

Café Brejning åbnede i efteråret 2018, og caféen drives og ejes af lokale borgere. Lige for tiden er caféen dog lukket, da den, som alle andre caféer, er ramt af corona-restriktionerne.

Caféen nyder stor succes og er på to år gået fra en idé til et lokalt samlingspunkt, der er skabt af borgerne i byen. Vejle Amts Folkeblad tænder spotlyset og sætter fokus på den historie i en artikel, der bliver bragt i avisen en af de kommende dage.

Juletræet hos Café Brejning før det blev pyntet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce