Annonce
Jelling

Samspil gik op i en højere enhed

Der var masser af nuttede børn, unge og voksne, da Belong-projektet kulminerede med koncert og kunst på Jelling Friskole onsdag eftermiddag. Foto: Jesper Werge

Et syv uger langt projekt, hvor Røde Kors og Jelling Friskole har haft et enestående samarbejde, blev onsdag eftermiddag markeret med koncert, fællessang og masser af egenproduceret kunst.

Jelling: Projektet Belong har de seneste godt halvanden måned kørt som et samarbejde mellem elever på Jelling Friskole og børn fra Røde Kors' center i Jelling. Et projekt, der i form af ord og billeder har fokuseret på det at høre til - altså i form af det engelske ord "belonging".

Onsdag eftermiddag blev der afviklet en koncert på Jelling Friskole, hvor de mange børn gav prøver på, hvad de har gået og rodet med i de syv uger, som Belong har varet.

Børnene har på tværs af alder og tilhørsforhold knoklet løs med en række kreative processer - men hvad der har været nok så vigtigt, så er samarbejdet også foregået på tværs af sprog, kultur og religion.

Under koncerten på skolen blev der derfor både sunget på dansk - og så på alle mulige andre sprog, som repræsenterede nogle af de flygtningebørn, der har været en del af projektet.

"Imagine all the people, sharing all the world...". Drømme har man jo lov at have - og de blev fint udtryk gennem John Lennons udødelige klassiker Imagine, der blev sunget ved arrangementet. Foto: Jesper Werge

Lennon-sang med magi

- Det har været en fantastisk oplevelse, som har gavnet alle de deltagende parter. Der er jo enorm stor forskel på at være et barn, der er flygtet fra Afghanistan og så på at være et barn, der bor i et parcelhus her i Jelling - og aldrig har gjort andet, fortæller Steen Gaardsted, der er funktionsleder hos Røde Kors i Jelling.

Helt symbolsk blev der sunget suverænt mest igennem, da det var John Lennons "Imagine", som blev skudt ud over scenekanten med stor kraft.

- Mange flere burde jo gøre det her. Det har været en spændende proces, forklarer Steen Gaardsted.

Annonce

Mange fine indslag

Der blev endvidere vist en lang række eksempler på lokal kunst og billeder frem ved koncerten. Der blev serveret mange fine indslag denne eftermiddag.

Det er organisationen Culture Shift IV/S, der står bag Belong. Projektet støttes af Region Syddanmark, Ole Kirk's Fond samt Sparekassen Kronjylland. Endvidere vandt Belong Trekantområdets "Kulturkatalysator-idékonkurrence" i 2016, hvilket udløste en kvart million kroner i støtte.

Læs mere om Belong på www.cultureshift.dk/belong.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Jelling

Sandvad i chok: Potentielt kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce