Annonce
Vejle

Samtale skal fremme forståelsen: Borgmester vil samle NPV og modstandere om Posthusgrunden

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) vil forsøge at trække den venstre side af byrådssalen til møde med NPV for at finde en løsning for Posthusgrunden, som alle kan bakke op. Arkivfoto
Jens Ejner Christensen (V) vil sætte NPV og lokalplan-modstandere sammen for at finde en Gammelhavn-løsning, der stiller alle tilfreds.

Vejle: Revolvermetoder. Panik før åbningstid. Strandhugst. Utidig indblanding.

Det er blot et udpluk af de ord, som er blevet trukket ud af pistolhylstret hos de byrådsmedlemmer, der kæmper for at få ændret lokalplanen for NPV's omfattende byggeprojekt på Posthusgrunden midt i Vejle.

Det nordsjællandske udviklingsselskab har svaret igen med trusler om erstatningskrav.

Alligevel vil borgmester Jens Ejner Christensen (V) nu forsøge at sætte parterne sammen for at diskutere mulighederne på den centralt beliggende grund.

- Jeg synes, det er oplagt at tage en dialog om det eksisterende projekt. NPV har selv talt om at lave en del af planen om med hensyn til detailhandelen, og byrådsflertallet har nogle ønsker til arealet. Kunne vi sætte os ned ved et bord sammen med NPV, kunne vi måske få det hele til at gå op i en højere enhed og finde en fælles løsning, alle er tilfreds med, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Kommunen skal fremstå som et godt og pålideligt sted at lave projekter, og kan vi få de politiske ønsker til at passe med de ændringer, NPV ser for sig, skal vi gå efter det.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Alle er velkomne

Han har tidligere talt om, at kommunens troværdighed over for fremtidige udviklere og ejendomsinvestorer er på spil i sagen. Det gør han ikke mindst nu, hvor byrådsflertallet vil starte hele processen med lokalplanen forfra.

- Vi skal have det bedste ud af den nye situation, og for mig er ordentligheds-princippet vigtigt. Kommunen skal fremstå som et godt og pålideligt sted at lave projekter, og kan vi få de politiske ønsker til at passe med de ændringer, NPV ser for sig, skal vi gå efter det, siger borgmesteren.

En stor del af flertallets stemmer uden om borgmesteren kommer fra en samlet socialdemokratisk gruppe, og gruppeformand Søren Peschardt udelukker ikke NPV på forhånd.

- Vi ønsker en ny lokalplan for området og en helt ny proces. Alle er velkomne til at byde ind, og det gælder også NPV, siger Søren Peschardt.

Lagde sig fladt ned

Den holdning deler SF, som også stemte for forslaget om at starte lokalplan-processen på ny.

- Vi har ikke forholdt os til, hvem der er med fremover. Vi tager Planklagenævnets afgørelse til efterretning. Derfor skal der laves en ny lokalplan. Her er ingen udelukket på forhånd. I virkeligheden kan den nye lokalplan jo ende med at ligne den anden rigtig meget, siger SF's gruppeformand, Lone Myrhøj.

Det radikale byrådsmedlem Torben Elsig-Pedersen er lige som SF'eren åben over for alle med planer for byen. Men han kritiserer det oprindelige forløb.

- NPV skal lige som alle andre udviklere være velkommen til møder. Men denne gang skal vi have en lokalplan, hvor byrådet beslutter indholdet. Ikke hvor forvaltning og et flertal i byrådet lægger sig fladt ned for alle ønsker fra en investor, som det var tilfældet tidligere, siger Torben Elsig-Pedersen.

Efterlyser en ny plan

Viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) er dog mere skeptisk i forhold til at holde et møde med NPV og direktør Jens Schaumann.

- Det må være ejerne af jorden, der er væsentlige. Hvis ejerne ønsker at inddrage NPV, er det deres valg. En lokalplanproces er en proces, hvor borgere og politikere også har noget at skulle have sagt. Jeg har aldrig stemt for den i Planklagenævnet underkendte lokalplan, og jeg kommer selvsagt ikke til at stemme for et nyt forslag, der er identisk med det gamle og underkendte forslag, understreger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce