Annonce
Børkop

Sangduo tæt på gennembrud i Mellemøsten

En pladekontrakt betyder også pressefotos. Her er det seneste af duoen Lagix. Pressefoto.
Annonce
BREJNING - Duoen Lagix, der er opvokset i Brejning, står over for et stort, internationalt gennembrud i 14 arabiske lande med baggrund i en pladekontrakt hos Universal.

Pladekontrakten har været hus i nogle år, men først nu begynder den for alvor at virke med en ny single på gaden, som duoen selv har finansieret.

- Det er en sample af en gammel egyptisk sang kaldet Ahwak skrevet i 1957 af en stor nationalhelt. Da han døde, var det den andenstørste begravelse i Mellemøstens historie, fortæller den ene halvdel af duoen, 29-årige Hadi Ka-koush om den i 1977 afdøde sanger og skuespiller Abdel Halim Hafez.
Lagix består af Hadi Ka-Koush og Mazen Ismail, som Vejle Amts Folkeblad i 2011 besøgte hos deres familie i Brejning. De bor i dag på Frederiksberg. Arkivfoto: Angelina Owino.
Annonce

Flere sange på danske

Versionen af Lagix hedder "Love You". Den var i en periode kravlet op blandt de 20 øverste på den danske liste over de meste solgte sange på Itunes og musikvideoen blev på få dage set af over 26.000 på Youtube.

Fokus er dog især rettet mod Mellemøsten, hvor duoen rejser ned i marts for at promovere sangen og deres kommende album.

- Maskineriet er kommet rigtig op at køre nu, og vi ved kun, at vi skal ned og promovere, men ikke præcist hvornår. Alt ændrer sig hele tiden, siger Hadi Ka-Kousch.

Hadi Ka-Kousch er selv født i Abu Dhabi, men boede de første år af sit liv i Egypten. Hans makker er 27-årige Mazen Ismail, der er født i Libanon. Da de var små flyttede deres familier til Danmark og Brejning, hvor de fem og syv år gamle mødte hinanden første gang.

Et møde der siden har ført til flere singler på engelsk og dansk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Corona rammer kulturlivet hårdt: Festivalfond præsenterer regnskab med millionunderskud

Annonce