Annonce
Kultur

Sangskrivercamp har bidt sig fast som en succes

Det kan være anstrengende at deltage i en songwritercamp, men der er også plads til mere tilbagelændede positioner, når sangen er ved at være på plads som her i 2019. Jonathan Almind (i forgrunden), Louise Raundahl og Emil Vestergaard Klausen er godt i gang med deres sang. Arkivoto: Morten Pape
Thyregod Kursuscenter forbereder sig til den fjerde udgave af Esben Svanes talentlejr. Denne gang med en Melodi Grand Prix deltager. Fredag 14. februar afsluttes med en gratis koncert.

Thyregod: Det er ved at blive en tradition, at Esben Svane i samarbejde med Thyregod - Vester Borgerforening og Thyregod Musik og Kulturforening holder et fem dages arrangement for unge musiktalenter.

I næste uge, hvor mange drager på ferie, er Thyregod Kursuscenter igen fyldt op med unge mennesker, der gerne vil have hjælp til at komme lidt videre mod deres drømme om at slå igennem som musikere og sangskrivere. Den hjælp får de af hinanden og ikke mindst fra de udfordringer Esben Svane udsætter dem for.

Det er ofte "benspænd i øjenhøjde", Esben Svane udsætter dem for. Et benspænd er i denne sammenhæng en ekstra forhindring, der gør opgaven vanskeligere for sangskriverne. Men et benspænd er også med til at skærpe sanserne og få nye impulser og ideer til at blomstre.

Benspænd er ikke de eneste udfordringer, de unge talenter udsættes for. I princippet kender deltagerne i den udsolgte "træningslejr" ikke hinanden. Derfor kan det være noget af en udfordring at skulle blotte sig selv rent mentalt, som man ofte gør det, når man skal skrive personlige sange.

Annonce

Da han meldte sig til den første camp i 2018, skrev han i sin ansøgning, at hans store drøm var at komme med i Melodi Grand Prix. Det sagde jeg så, at jeg godt ville hjælpe ham med.

Esben Svane

Drøm opfyldes

Helt nybegyndere er de dog ikke alle. Eksempelvis har Emil Vestergaard Klausen deltaget i de tre foregående songwritercamps og det har åbenbart båret frugt. Han er blandt deltagerne i årets Melodi Grand Prix, der sendes 7. marts.

- Da han meldte sig til den første camp i 2018, skrev han i sin ansøgning, at hans store drøm var at komme med i Melodi Grand Prix. Det sagde jeg så, at jeg godt ville hjælpe ham med, fortæller Esben Svane.

Som en del af gruppen "A Friend in London" var Esben Svane med til at vinde Dansk Melodi Grand Pris i 2011.

Sidste sommer tog Emil Vestergaard Klausen og Esben Svane en tur i Kongelunden sammen med en amerikansk sangskriver og Tim Schou, som også spillede med i ”A Friend In London”. Kongelunden virkede mere inspirerende en indelukket lejlighed og sammen skrev de en sang.

Det blev til en sang om Emil Vestergaard Klausens farfar, som han aldrig har mødt, idet farfaren blev dræbt i en bilulykke. Sangens titel blev ”Ville ønske, jeg havde kendt dig”.

Veteraner debutterer

- Vi tog i august til Nationalpark Thy i farfarens sommerhus for at indspille sangen, og for at få lidt af historien og stemningen med. Det gik såmænd helt fint, og nu skal Emil have sin drøm om at deltage i Melodi Grand Prix opfyldt, siger Esben Svane.

Emil Vestergaard Klausen er ikke den eneste veteran, der deltager i næste uges camp. To andre erfarne deltagere er med, men de er debuttanter i Thyregod.

Det er Emma Pi, der i 2014 vandt børnenes MGP med sin selvkomponerede sang "Du kigger den anden vej". På andenpladsen det år kom "Lærke" med efternavnet Marquard. Hun er også blandt næste uges deltagere i Thyregod Kursuscenter.

Hvad deltagerne sammen med Esben Svane får ud af de fem dages anstrengelser med at komponere nye sange, kan man få et indtryk af fredag 14. februar. Her får deltagernes mange sange urpremiere ved en koncert, der starter klokken 19.

Der er gratis adgang til koncerten og der bliver sørget for lidt caféstemning ved bordene rundt i lokalet. Der kan købes kaffe og diverse andre drikkevarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce