Annonce
Brande

Sansefestival trak 600 gæster

Bowling med menneskelige kegler var et af de nye indslag på årets sansefestival, som var den 11. i rækken. Foto: Mikael Lund
Brande Åcenter lagde hus til sansefestival for udviklingshæmmede

Brande: Onsdag 15. maj var der for 11. gang festival for udviklingshæmmede på Brande Åcenter.

Sansefestivalen tiltrak foruden hjælpere og ledsagere over 600 gæster fra bo- og dagtilbud fra det meste af Jylland samt Fyn. Antallet af aktiviteter er efterhånden nået op omkring 50, og mange af dem bemandes af pædagogstuderende fra UCL Jelling, VIA Ikast og Sosu Skolen Herning som en del af deres uddannelse.

Klassikere som sansetunnellen og sæberutchebanen (en tur i gummibåd på en sulfoindsmurt presenning) går aldrig af mode, og de var i år blandt andet blevet suppleret med menneskebowling, smølfefest, hvor man kunne drikke ”smeltede smølfer” og blive helt blå i hovedet, samt besøg af Frugtmanden, der sponseret af flere lokale supermarkeder bød deltagerne på kunstfærdigt udskåret frugt – ganske gratis.

Prins Palle på den hvide hest bidrog også til underholdningen sammen med ”fætter Højben”, der ragede et godt stykke op over resten af forsamlingen på sine stylter, hvilket dog ikke forhindrede ham i at jonglere med diverse forhåndenværende genstande. I dagens anledning havde han indført ”højerevigepligt”, hvilket betød, at man skulle holde tilbage for dem, der var højere end en selv…

I musikteltet kunne man blandt andet opleve ”Kai og stjernerne”, der altså ikke kun er titlen på et gammelt Frede Fup-nummer, men også navnet på bandet fra Lundgården i Ikast, som under navnet Rok & Rul har været fast inventar på de foregående 10 sansefestivaler.

Med Kai Normann Andersen – det hedder han faktisk – i forgrunden på singleguitar gav de festivalen en forrygende start med både blues og tresserrock, der passede godt til flere af de veteranbiler – blandt andet en Morris Minor 1000 fra ’68 – som inviterede på en køretur i nærområdet i det solskinsvejr, der stort set hvert eneste år siden starten har været sansefestivalens trofaste følgesvend.

Og var man mere til en køretur i tog eller hestevogn, var det såmænd også muligt – uanset om man var kørestolsbruger eller gående.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce