Annonce
Erhverv

Sarah kombinerer familie- og arbejdslivet: Har startet ny netbutik med brugt børnetøj

Der skal være den rette balance mellem arbejdstid og den højt prioriterede familietid. Derfor er stuen i høj grad også blevet børnenes domæne, så datteren Silja blandt andet kan blive hjemmetrænet på forskellige træningsredskaber. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
For fire år siden tog Sarah Lykke Jensens liv en drejning, da hun blev mor for første gang. Siden har hun prioriteret tiden med sin familie højt, samtidig med at hun har søgt muligheden for fleksible arbejdstider. Det er lykkedes ved at blive selvstændig med virksomheden Tøjskatten.

Fredericia: Det behøver ikke være omkostningsfuldt i hverken tid eller penge, når man skal sælge sine børns aflagte tøj. Det mener 27-årige Sarah Lykke Jensen, der har startet børnetøjsbutikken Tøjskatten, der sælger genbrugstøj til børn.

De spæde tanker til virksomheden kom, da den fredericianske mor til to skulle af med det tøj, hendes børn, Silja og Sofus, var vokset ud af.

- Jeg brugte rigtig meget tid på at skrive med købere, hvis det eksempelvis foregik over Facebook eller Reshopper, og så viste det sig, at aftalerne ikke altid blev holdt. Så der var meget spildtid. Vi ønsker at lave et nemt forum for folk, ligesom hvis man handler tøj andre steder på nettet, fortæller Sarah Lykke Jensen.

Annonce

Fleksibel hverdag

Netbutikken har hun fået op at stå i samarbejde med sin bedre halvdel Stefan, der er uddannet it-supporter. I øjeblikket arbejder han som hjemmetræner for parrets ældste barn, fireårige Silja, der har Downs syndrom.

- Da vi fik Silja, blev vores liv vendt på hovedet. Jeg havde forestillinger om, at hun skulle i institution, og at jeg skulle uddanne mig og arbejde, men hendes behov gjorde, at jeg skulle være sammen hende, siger Sarah Lykke Jensen.

Efter vi også har fået Sofus, giver det mening for os, at vi er sammen mest muligt. Så længe børnene er så små, er det guld værd. Lige pludselig er det jo i stedet legekammerater, der trækker i dem.

Sarah Lykke Jensen, indehaver af Tøjskatten

Hun sætter stor pris på at have tid sammen som familie. Derfor er familiens yngste, Sofus på to år, også hjemme sammen med resten af familien.

- Efter vi også har fået Sofus, giver det mening for os, at vi er sammen mest muligt. Så længe børnene er så små, er det guld værd. Lige pludselig er det jo i stedet legekammerater, der trækker i dem, siger hun.

Familiens skur er blevet omdannet til en fotostation, hvor tøjet kan blive fotograferet og lagt på nettet. Oppe i loftet sidder der nemlig et kamera, som er koblet til en computer. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Fleksibiliteten i arbejdet er da også noget af det, Sarah Lykke Jensen søgte og er særligt glad for i det daglige. Når de eksempelvis sover lur, bliver underholdt uden hendes hjælp eller er gået i seng, kan hun lægge arbejdstimer i sin virksomhed.

- Det kan være hårdt at arbejde to-tre timer hist og her, imens jeg løbende er sammen med mine børn, men det er næppe noget, de bemærker i det daglige. Jeg kan dog godt mærke, at det er børnene, der har fået min opmærksomhed de seneste fire år. Og det er da af og til hårdt at dele tiden mellem dem og arbejdet, siger hun.

Annonce

Huset ombygget

Netbutikken er bygget op, så kunder kan shoppe rundt på siden og fylde i kurven, hvortil der kommer en forsendelsespris. For sælgere er det gratis at have en online stand. Tøjet afleverer eller sender man til Sarah Lykke Jensen ved hjemadressen på Ingemannsvej 20 i Fredericia.

Her har familien indrettet sig efter, at der foruden børnene også skal være plads til Tøjskatten. Familiens udestue er således blevet lavet om til lager, hvor al form for sollys er afskærmet. Her er blevet plads til nogle tusinde stykker tøj i de opstillede kasser, der står på reoler.

Sarah Lykke Jensen har nummereret de forskellige kasser, så det er overskueligt at få overblik over det forskellige tøj. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Også familiens skur er blevet omdannet til et arbejdsrum for Sarah Lykke Jensen. Her kan hun tage fotos af tøjet og sætte det til salg på computeren, som kameraet er koblet til.

- Jeg tjekker tøjet for huller, pletter og lignende, ligesom jeg tager fotos foran og bagfra, så folk kan se det ordentligt. På den måde kan folk stole på, at det er i den kvalitet, der står beskrevet, pointerer Sarah Lykke Jensen.

Annonce

Fedt at hjælpe andre

Godt en måned efter start er der en håndfuld sælgere, og lidt mere end 300 stykker tøj til salg hos Tøjskatten – hovedsageligt fra lokalområdet. På sigt er håbet, at virksomheden kan tiltrække såvel købere og sælgere fra hele landet.

Bæredygtighed betyder meget for Sarah Lykke Jensen, som ser store fordele i genbrug. Dels er det godt for miljøet, og samtidig er der mange penge at spare, sammenlignet med når man købt nyt. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Sarah Lykke Jensen er godt klar over, at markedet er fyldt med udbydere. Især blandt fysiske butikker. Men med gratis stand og en kommission på 25 procent plus fire kroner for hvert stykke tøj, mener hun, at Tøjskatten kan tilbyde noget, man ikke oplever andre steder.

- De fysiske genbrugsbutikker til børnetøj kan bestemt noget, for der er mange, som foretrækker at få tøjet i hænderne, men der er også fordele ved at gøre det online. Det eneste, det kræver som sælger, er, at man selv prissætter det, når man får sin onlinestand - dette tilbyder vi også. Ellers skal sælgerne blot vente på, at varerne bliver solgt, og pengene kommer ind på kontoen, siger Sarah Lykke Jensen.

Selvom hun i sin tid var træt af processen med at skulle sælge sine børns tøj, gør hun det med stor glæde nu, hvor hun også hjælper andre med samme udfordring.

- Det er fedt at have fundet en løsning, der kan hjælpe andre. På sigt håber jeg, at virksomheden kan vokse sig stor, så der kan blive plads til at sælge brugte barnevogne og udstyr. Tanken er også at udvide sortimentet med kvindetøj, når salget er kommet godt i gang, siger hun.

I første omgang tager hun en dag ad gangen sammen med familien. Den er Tøjskatten blevet en del af.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce