Annonce
Fredericia

Satser på comeback: KD vil være valgets overraskelse

Marianne Karlsmose har tidligere været landsformand for Kristendemokraterne. Nu stiller hun op til folketingsvalget i Sydjyllands Storkreds. Pr-foto
Kristendemokraternes lokale spidskandidat Marianne Karlsmose håber, at hendes parti kan lukrere på valgkampens gode start og komme over spærregrænsen til det kommende folketingsvalg.

Navn: Marianne Karlsmose

Alder: 45

Beskæftigelse: Gymnasielærer i Ringkøbing

Bopæl: Tarm - født og opvokset i Fredericia

Civilstand: Gift

Børn: Tre sønner i alderen 11-17 år

Hvor længe har du været medlem af partiet?

- Siden 1992/1993. Der har været masser af politisk snak i mit barndomshjem. Jeg var helt lille, da min far syntes, at jeg skulle kende forskel på statsgæld og udenlandsgæld, så jeg er vokset op i et borgerligt hjem, hvor man var meget optaget af politiske spørgsmål. Han var ikke aktiv i politik, men fulgte meget med i nyhederne. Det lå ret dybt, at socialdemokraterne ikke var de bedste til at føre en ansvarlig økonomisk politik.

Hvorfor Kristendemokraterne?

- Det var egentligt på grund af Jann Sjursen, som var partiformand dengang. Han havde nogle værdier, som lå tæt på mine egne. Det med kristne værdier i politik kunne jeg godt se en mening med, når man ikke opfattede sig som hverken socialist eller liberalist.

Hvor mange mandater tror du I står tilbage med efter valget?

- Jeg tror på, at vi får fire mandater. Får vi kredsmandater, kan det godt være, at det er to-tre stykker, man ender med. Men jeg synes, der er så meget medvind for vores holdninger, og vi har fået en rigtig godt start på valgkampen, så jeg tror, at det bestemt er muligt.

Valgresultatet for fire år siden overraskede alle - sker det også i år?

- Det er jeg helt sikker på. Der er rigtig meget opbrud både i forhold til antallet af partiet og vælgere, der gerne vil prøve noget nyt. Så jeg håber, vi bliver den overraskelse, som Alternativet var for fire år siden.

Hvad tror du bliver valgets vigtigste tema?

- Jeg undrer mig over, at sundhed og psykiatri ikke fylder mere, for det gør det for vælgerne. Men indtil nu har medierne næsten ikke beskæftiget sig med det. Især psykiatrien er nødlidende, og stigningen i antallet af psykiske blandt børn og unge er et af samfundets helt store problemer. Den måde, vi har håndteret psykiatrien på, er under alle kritik.

Hvor ser du Fredericias største styrker?

- Fredericia har taget et rigtigt stor hop som erhvervsby og i forhold til bosætning blandt familier. Det er en styrke, at der er så meget optimisme og innovation i erhvervslivet, og at der er så mange, der tager initiativer på forskellig vis.

Hvor ser du Fredericias største udfordringer?

- Fredericias udfordringer med morfin og andet misbrug er det allervigtigste. Der skal forebygges, men også slås hårdt ned på dealere. Der skal være nul tolerance-politik.

Hvad kan du gøre for Fredericia, hvis du kommer i Folketinget?

- Jeg tror på, at jeg kan være med til at fremme et godt erhvervsklima. Det er en af grundene til, at vi peger på en borgerlig regering. Det vil gavne Fredericia, og det vil det også, hvis der kommer en kristendemokrat ind til at sætte børnene og de unges trivsel i fokus.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce