Annonce
Trekantområdet

Scenen er sat for et spændende 2021 - nyt teater, spillet om magten og grønne nyheder forude

Fredericia Teater trak tusindvis af publikummer ind til seks-stjernet forestilling med musicalen Tarzan i Fredericia Teater. Siden gik det galt, da forestillingen blev rykket til København, hvor alt for få billetter blev solgt. Frederidcia Dagblad har fulgt med på op og nedturen, og vi nu følger vi bestræbelserne på igen at få Fredericia Teater genrejst. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Vi skal nyde Fredericias egne musicals igen i 2021, have fordelt magten på nye hænder, sortere køkkenaffaldet fra det sorte og aflevere haveaffald om natten.
Annonce

Vi skal i teatret igen i 2021. Det løfte har politikerne givet fredericianerne flere gange, siden Fredericia Teater gik konkurs i marts 2020. Det er en beslutning, der er enighed om i byrådet, som nærmest har forpligtet kommende byråd herpå gennem den budgetaftale, politikerne indgik i november 2020.

Teatrets rolle som fyrtårn for Fredericia skal genetableres i 2021, og ambitionerne er stadig høje. Der skal produceres musicals, som byen kan være stolte af, og der skal desuden være særligt fokus på at få næste generation af musicaltalenter gjort klar. Jeg vil holde øje med, om politikerne kommer i mål med ambitionerne.

Den musikalske grøde er i sikre hænder på Den Kreative Skole, men næste skoleår kommer der efter planen også musicals på skemaet på Kirstinebjergvej. Her skal en helt ny musicallinje vise politikerne på Christiansborg, at Fredericia mener det, når ønsket er at blive hele Danmarks musicalby.

De endelige konsekvenser af konkursen afgøres i løbet af i år i retten - og Fredericia Dagblad følger sagen til dørs. Vil det ende med forlig eller med en retslig afgørelse mellem boet og tidligere teaterchef Søren Møller?

Hvad med idrætten? Nils Skeby forlod i november sine formandsposter i eliteidræt og idrætsråd. Får det konsekvenser i et år, hvor der drømmes stort om olympiske medaljer hos flere atleter?

Politikerne har stået sammen om alt i de seneste år i byrådet. De 21 byrådsmedlemmer har i det store hele været enige om alt, når beslutninger skulle konfirmeres i byrådssalen. Forud er fronterne blevet slebet til for enten åbne eller lukkede døre og håndslaget givet i "det lille byråd" - økonomiudvalget.

Jeg har et øje på, om enigheden kan nå at slå sprækker i 2021, hvor der står et kommunalvalg for døren. Spillet om magten er helt åbent efter borgmeter-exit og videregivelse af stafetten til Steen Wrist (S).

Jeg fulgte på nærmeste hold kampen om magten i kølvandet på det seneste borgmesterskifte i utide, hvor spillet ofte var uskønt båret af intriger og interne magtkampe. Mange fredericianere håber sandsynligvis, at 2021 bliver et spil uden snyd og lumpne trick.


Jeg fulgte på nærmeste hold kampen om magten i kølvandet på det seneste borgmesterskifte i utide, hvor spillet ofte var uskønt båret af intriger og interne magtkampe. Mange fredericianere håber sandsynligvis, at 2021 bliver et spil uden snyd og lumpne trick.


Der bliver rigeligt at holde øje med og følge med i året igennem, men for den almindelige fredericianer, tror jeg, at nogle ting kommer til at fylde.

For 2021 bliver året, hvor man skal vænne sig til at skille køkkenets madaffald fra i grønne poser. Den nye affaldsordning træder i kraft til juni, og inden da kan fredericianerne tage en spritny genbrugsplads i brug på Ndr. Kobbelvej. Vi har allerede skrevet en del om begge dele, men jeg vil naturligvis følge nøje, om ambitionerne bliver opfyldt.

Det gælder også for det miljø, der omgiver os. Fredericia Dagblad satte dumpning af slam på dagsordenen i 2020, og på trods af store ord og fælles indsats for Bælt i Balance har vores naboer igen ønske om at dumpe tonsvis af slam ud i vores fælles havmiljø. Politikerne lokalt og på Christiansborg er på stikkerne, og jeg vil holde dem op på, om viljestyrken er stærk nok til at sikre et forbud i årets løb.

I Trelde afventer skovejerne, om det bliver i 2021, at afgørelsen falder, om deres skove skal fredes med deraf følgende begrænsninger for driften. Jeg har fulgt sagen, fra skovejerne første gang blev overrasket over fredningsønsket og vil følge sagen, til den eventuelt ender ved en domstol.

Og så bliver 2021 forhåbentlig året, hvor det sidste søm er blevet slået i cirkelbroen, så den kan modstå storm fra nordøst. Eksperter siger ja, lægfolk er skeptiske. Uanset hvem der får ret, skal det nok få spalteplads.

Nana Hanghøj har været journalist på Fredericia Dagblad siden 1988. Har du en god ide eller et tip, er du velkommen til at kontakte hende. Foto: Søren Gylling

Kontakt journalisten

Har du input, tips eller gode ideer til journalist Nana Hanghøj, der dækker overordnet politik herunder miljø, kultur og idræt, samt Erritsø, Snoghøj og Sanddal, kan du kontakte hende via spørgeformularen i bunden af vores artikler om de temaer.

Foretrækker du mail, kan du sende hende en på naha@jfmedier.dk eller ringe på telefon 76414973.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce