Annonce
VB

Schoop drømmer om premieresejr, men vi er først klogere efter fire-fem kampe

Jacob Schoop og VB indleder lørdag turneringen, man VB-anføreren mener, at der går fire-fem kamp, inden der kommer svar på, hvor VB-mandskabet står. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det gik noget op og ned i VB’s testkampe, men Jacob Schoop hæfter sig ved, at VB i perioder så rigtig stærk ud.

Vejle: Vejle Boldklub og anfører Jacob Schoop tager lørdag fat på turneringen.

Den første af sæsonens 33 kampe spilles ude, og den står mod Fremad Amager.

Hvordan går det?

- Det går fint. Jeg er kommet godt igennem vores forberedelser og slap helt for skader. Det vigtigste er næsten at undgå skader, for bliver du skadet i forberedelsesfasen kommer du let til at halte efter igennem længere tid.

Hvad lavede du i sommerferien?

- Jeg var en tur i Mexico sammen med en kammerat, og så havde vi én dag i Canada. Vi var rundt forskellige steder i Mexico og rejste som back-packere. Det er den måde, jeg bedst kan lide at rejse på, for så oplever jeg mest og møder flest forskellige mennesker.

Er I klar til turneringsstarten?

- Det synes jeg. Det er altid svært at sige præcis, hvor man står, og det giver den første turneringskamp normalt heller ikke et entydigt svar på. Alle drømmer om en god start med en sejr i den første kamp, men den første kamp afgør ingenting. Det er først efter fire-fem kampe, vi ved, hvordan vi står.

Hvad har været godt i jeres forberedelseskampe?

- I perioder fungerede vores spil, og når vi spillede godt, så vi rigtig gode ud. Det var generelt noget op og ned i vores træningskampe, men vi spillede med meget blandede hold, og vi trænede hårdt, uden der blev taget hensyn til, at vi også spillede kampene.

Hvem bliver jeres værste konkurrenter?

- Jeg ser vores første modstander, Fremad Amager, som outsider i topkampen, og så vil jeg sige Viborg og Vendsyssel. Men der er også HB Køge, som har fået flere nye og spændende spillere, og Fredericia er normalt også et hold, som spiller med. Desuden kommer der altid ét eller andet hold, ingen regnede med, som overrasker positivt.

Hvordan ser en kampdag ud for dig?

- Det kommer an på, hvornår vi spiller. Lørdag spiller vi klokken 14.45 og bor op til kampen på hotel i København. Så står jeg op ved 8.30-9.00-tiden og får noget morgenmad, og når jeg har spist, tager jeg nok en kaffe. Så er det ind at hvile, og det er fint, hvis det lige lykkes at lukke øjnene igen. Cirka tre en halv time inden kampen spiser vi vores prematch-meal, og så er der møde, hvor vi snakker taktik, inden vi tager bussen til stadion. 35 minutter inden kampen begynder vi opvarmningen, og lige inden kampen går vi ind og samles i omklædningsrummet. Som anfører siger jeg noget, inden vi går ud igen, og når vi er ude, er jeg med til at trække lod, og så samles vi i en klynge, og igen er det mig, som siger noget, lige inden vi skal i gang.

Livet som prof-spiller var vel en drenge-drøm, men er det blevet hverdag?

- Ja, det er hverdag, men det ser jeg nærmest som nødvendigt. Du skal ind i en fast hverdagsrytme, for ellers tror jeg ikke, det fungerer. Så på en eller anden måde er det hverdag, men når man står inde på et stadion med mange mennesker sammen med sine holdkammerater, er det fedt - og det skal man huske.

Beskriv den perfekte fridag for dig som prof-spiller?

- Så sover jeg lidt længere end normalt og tager gerne ud og spiser en café-brunch. Der er ikke så mange, som har fri en almindelig formiddag, så det er ofte med en holdkammerat eller en anden fra branchen. Jeg bor i Aarhus, og dér bor mange fodboldspillere, jeg kender. Så kigger jeg lidt på butikker og shopper måske noget tøj, og så slapper jeg af og ser måske et par afsnit af en serie.

Læser du bøger?

- Nej, det har aldrig fanget mig, men jeg kan godt lide lydbøger, og har dem med på ferie. Jeg er begyndt at læse International handel og markedsføring i Aarhus, så jeg får læst noget undervisningsmateriale.

Er det ikke underligt, at Kjartan Finnbogason drikker kaffe tæt på kampstart?

- Der er nogle, som gerne vil have et skud koffein inden kampen ved at drikke en kop kaffe. Jeg får også koffein, men det er via nogle tabs, som opløses i min drikkedunk. Jeg har ikke lyst til at drikke kaffe lige inden en kamp, men det er der mange, som har. Der findes også spillere, som drikker en kop kaffe i pausen. Jeg tror, at det med kaffe handler en hel del om at have en fast rutine, som skal føles hver gang.

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce