Annonce
Erhverv

Schou-familien ser stort marked i Europa: Vil selv til at bygge hestetrucks i millionklassen

Den kendte Schou-familie fra Sommersted lidt uden for Kolding satser på dem her, hestetrailere for millioner, som kan fragte heste og deres mandskab rundt på vejene til stævne i ind- og udland. Fremover skal firmaet selv producere sine enheder. Foto: Absolute Horsetrucks. 
Den kendte Schou-familie fra Sommersted skruer op for investeringen i hestetrailere for millioner og starter egen produktion i Ungarn. Nu skal det europæiske marked indtages.

Sommersted: Hvis man kører på det danske motorvejsnet i weekender, hvor der et eller sted i landet har været et stort ridestævne, så ved man også, hvor udbredt det er med hestetrailere og store hestetrucks. De rullende "hestehjem" udgør en vigtig brik for sportsudøverne, når de fragter deres kæreste eje rundt i landet.

Men markedet for hestetrailere i både Danmark og Europa er slet ikke mættet, faktisk kan der hentes langt mere, vurderer man hos den kendte Schou-familie fra Tågerup lidt vest for Kolding, hvor man vil til at skrue markant op for sin investering i netop de rullende hestehjem.

Konkret starter Absolute Horsetrucks, som er grundlagt af Christian Schou og Andreas Schou, der er sønner af den kendte erhvervsmand Jørgen Schou fra Schou Company, med at producere deres egne hestetrucks på en fabrik i Ungarn og med salg i Danmark og resten af Europa.

Annonce

Indtil nu har firmaet primært videresolgt brugte hestetrailere og større lastbiler med specialbygget chassis. Dertil har de haft agentur på en velkendt producent.

Men nu droppes agenturet, og der skal fremover rulle nyproducerede hestetrailere på gaden med Absolute Horsetrucks-logoet på siden.

- Vi går all in på det her, fordi vi ser et marked med vækstmuligheder. Vi driver jo i forvejen Absolute Horses, som sælger heste i den absolutte elite, men vi kigger jo hele tiden på alt rundt omkring hestene i form af udstyr. Og sikker fragt af dyrene er afgørende for mange, og derfor vil vi gerne producere de her hestetrailere selv, fortæller Christian Schou.

Vi elsker at optimere

Det er næppe nogen hemmelighed på Kolding-kanten, at Schou-familien gennem generationer er blevet kendt for at være en familievirksomhed med et godt købmandsskab, og hvor entrepreneurship er blevet et gen, der er gået i arv gennem generationer.

Både Christian Schou og Andreas Schou har været og er elitesportsfolk, og Andreas Schou kom senest på rigtig mange danskers læber, da han i sommeren 2021 repræsenterede Danmark ved ridebanespringning i OL i Tokyo. De to afvikler desuden DM i ridebanespring i Sommersted, hvor Absolute Horses A/S holder til.

Idéen til en forretning med hestetrailere udspringer Schou-brødrenes mange år som elitesportsfolk på ryggen af hest. Absolute Horsetrucks bliver et selvstændigt firma i 2015, hvor Bernt Støvring Spanggaard starter som direktør. Han kommer med erfaring fra både at have reddet selv og handlet med diverse køretøjer.

- Han er den helt oplagte at tage med i det her. Bernt har både erfaring fra ridebanespringning og i det hele taget livet på farten med heste. Og han ved noget om køb og salg af biler og køretøjer. Det var fra det punkt, at virksomheden begyndt at tage for og udviklede sig til det, der i dag kendes som Absolute Horsetrucks, forklarer Christian Schou.

- Generelt elsker vi jo at optimere, og det gælder selvfølgelig også med vores store passion for heste. Hestetrailerne var endnu en forgrening, vi kunne se, at der var mere i. Heste er meget omkostningstunge at købe og sælge, og derfor ville vi gerne udvide forretning på flere planer.

Annonce

Europa skal indtages

Virksomheden ejes af Schou Absolute Horses A/S og Bernt Støvring Spanggaard og har adresse i Hobro, hvor Bernt Støvring Spanggaard er direktør, og hvor der findes dels et showroom og et værksted på sammenlagt 2500 kvadratmeter.

Det bliver herfra, at de egenproducerede hestetrucks kan vises frem, men også messer og stævner bliver afgørende for at få udbredt navnet og produkterne fra Absolute Horsetrucks.

- De seneste år har været meget stabile for os, men 2020 var år, som var stærkt præget af corona med en stribe messer og stævne rundt om i Europa har været aflyste på grund, så trafikken med hestetrailere har været begrænset. 2021 var lidt bedre, og de kommende år ser rigtig gode ud med de nye investeringer, vi har gjort os her. Der er et meget stort marked i Europa for de specialdesignede køretøjer, og der vil vi gerne ind og have en stor del af kagen. Det tror vi er realistisk, fordi vi har stor erfaring fra området, siger Christian Schou.

Hestetrailere og trucks findes i alle prisklasser, hvor nogle af de dyreste koster over tre millioner kroner eksklusive moms. Her en af de større varianter og brugte, som virksomheden sælger. Foto: Absolute Horsetrucks
Annonce

Nordiske design

En af måderne, hvorpå Absolute Horsetrucks vil adskille sig fra konkurrenterne, er blandt andet ved at bygge hestetrucks, så de kan modstå det skandinaviske klima.

Det betyder blandt andet, at vognene isoleres ekstra kraftigt, og at vandtanke placeres i midten af konstruktion frem for på ydersiden. Det vil især gøre vognene attraktive i Norge, Sverige og Finland.

- Helt elementært er det noget, vi så tit selv har været ude for, at der lige pludselig springer et vandrør, fordi enten rør eller tanke har været placeret på ydersiden af vognen. Og er man så til stævne i Nordnorge, kan det frostspringe, så det ville vi gerne designe os ud af, siger Christian Schou.

Annonce

Trucks i millionklassen

At købe hestetrucks er for langt de fleste en stor investering, især hvis køberen og køberens hold rider på et niveau, der gør, at hele teamet skal fragtes sammen med hestene rundt til stævner.

Udformningen og indretningen af trailerne kan antage et hav af udformninger, og de helt store kan rumme op til seks heste og indeholde sovepladser og opholdsrum til teamet. Priserne spænder lige fra en million og op til 3,5 millioner kroner.

- Det er egentlig kunden selv, som sætter begrænsningerne, for alt kan lade sig gøre. De kan indrettes med lige præcis det lydanlæg, kunden ønsker, farver og materialer. Kort sagt det meste, der kan bygges op om de chassisser, vi får leveret fra Mercedes-Benz og Renault. De behøver ikke være de her kæmpe konstruktioner. Nogle skal jo blot have en eller to heste med, og det marked rammer vi selvfølgelig også, forklarer Christian Schou.

Absolute Horsetrucks - kort fortalt

  • Grundlagt i 2015 af Schou Absolute Horses A/S og Bernt Støvring Spanggaard. 
  • Bag Absolute Horses A/S står den velkendte Schou-familie fra Sommersted lidt uden for Kolding. Mere konkret er det Christian Schou og Andreas Schou, som står i spidsen for den forretning. Den huser foruden heste også en afdeling med personbiler kaldet Absolute Cars.
  • Absolute Horsetrucks producerer i dag sine egne hestetrailere, som spænder for nogle med plads til to heste og så op til helt store konstruktioner, der kan fragte op til seks heste inklusive mandskab rundt. 
  • Fabrikken til produktion ligger i Ungarn, men selve salget, showroom og værksted af vognene tager afsæt i Hobro, hvor direktør Bernt Støvring Spanggaard kommer fra. 
  • Virksomheden sælger i dag omkring 50 til 60 enheder om året af nye og brugte trucks. Det gav i 2021 en omsætning på omkring 45 millioner kroner og sorte tal på bundlinjen. 
  • Visionen er, virksomheden skal vækste markant de kommende år. 
Annonce

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce