Annonce
Vejle

Sci-fi kortfilm tager spring fra Vejles Dystopia til fire filmfestivaler

Science fiction kortfilmen "The Fabric", der har flere vejlensere med i produktionen, er udtaget til fremvisning på flere festivaler.

Vejle: I en mørk og dyster celle sidder en fysiker fængslet. Han har hukommelsestab og bryder sin hjerne med ét spørgsmål; hvordan slipper han væk? Forfærdelige væsner holder øje med ham dag og nat - eller er det hans fantasi, der løber af med ham?

Sådan lyder oplægget til den science fiction kortfilm "The Fabric", der har en række vejlensiske aftryk. Alle optagelserne af den psykologiske thriller er foretaget i Vejle, hovedsageligt hos eventfolkene hos Dystopia på Mørkedalsvej, hvor de også har lavet kostumerne til filmens mørke væsener.

Samtidig har flere aktører fra det vejlensiske filmmiljø været med til produktionen. Ansvaret for fotograferingen er lagt i hænderne på Kim Jean Skovgaard Karlsen, mens Torsten Frøstrup er lysmester på produktionen, som også har en række lokale assistenter involveret i optagelserne.

Det er første gang et sådant samarbejde har skabt en film, der er blevet udtaget til så prestigefyldte filmfestivaler.

Kortfilmen The Fabric's officielle plakat.

Dystopia skaber væsener

Den 21 minutter korte film er instrueret af Aarhus-instruktøren Henrik Bjerregaard Clausen og har skuespillerne Rudi Køhnke, Simone Lykke, Camilla Gottlieb på rollelisten.

Filmen er netop blevet vist på den prestigefulde Odense Internationale Filmfestival (OFF), som i år modtog flere end 2600 kortfilm fra 101 forskellige lande og udtog 111 kortfilm.

Filmene dystede om ni forskellige priser på Danmarks eneste Oscar-kvalificerende filmfestival. The Fabric var udtaget til den danske konkurrence, som omfatter både animations-, fiktions- og dokumentarfilm, men den vejlensisk-aarhusianske co-produktion løb dog ikke med prisen.

Til gengæld glæder filmfolkene sig over at "The Fabric" også er udtaget til End of Days Film Festival, Sci-On Festival i USA og senest HorrorHound Film Festival, som, ifølge produktionsselskabet New Tales i Aarhus, er den største gyserfilmfestival i USA.

Kortfilmen er udtaget til fire forskellige filmfestivaler og er netop blevet vist på den prestigefyldte Odense International Filmfestival.
Annonce

Anerkendt samarbejde

Den anerkendelse smitter også af på produktionsskolen 3D College i Grenaa, der har sammen med det professionelle filmmiljø i Aarhus og Vejle har kreeret filmens dystopiske univers.

3D College er landets eneste erhvervsuddannelse inden for 3D animation. Her uddannes unge til at arbejde med visualisering og 3D animation i det danske og internationale filmmiljø.

- Det er femte år i træk, at 3D College har samarbejdet med det professionelle filmmiljø i Århus og Vejle for at skabe en professionel produktion, og første gang et sådant samarbejde har skabt en film, der er blevet udtaget til så prestigefyldte filmfestivaler, fortæller Selina Wilken, producerassistent hos New Tales.

Torsten Frøstrup, der er formand for Vejle-foreningen Filmforbindelsen, er blandt de lokale aktører i "The Fabric" Vejlenseren har stået for lyssætningen under optagelserne. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce