Annonce
Vejle

Sci-fi kortfilm tager spring fra Vejles Dystopia til fire filmfestivaler

Science fiction kortfilmen "The Fabric", der har flere vejlensere med i produktionen, er udtaget til fremvisning på flere festivaler.

Vejle: I en mørk og dyster celle sidder en fysiker fængslet. Han har hukommelsestab og bryder sin hjerne med ét spørgsmål; hvordan slipper han væk? Forfærdelige væsner holder øje med ham dag og nat - eller er det hans fantasi, der løber af med ham?

Sådan lyder oplægget til den science fiction kortfilm "The Fabric", der har en række vejlensiske aftryk. Alle optagelserne af den psykologiske thriller er foretaget i Vejle, hovedsageligt hos eventfolkene hos Dystopia på Mørkedalsvej, hvor de også har lavet kostumerne til filmens mørke væsener.

Samtidig har flere aktører fra det vejlensiske filmmiljø været med til produktionen. Ansvaret for fotograferingen er lagt i hænderne på Kim Jean Skovgaard Karlsen, mens Torsten Frøstrup er lysmester på produktionen, som også har en række lokale assistenter involveret i optagelserne.

Det er første gang et sådant samarbejde har skabt en film, der er blevet udtaget til så prestigefyldte filmfestivaler.

Kortfilmen The Fabric's officielle plakat.

Dystopia skaber væsener

Den 21 minutter korte film er instrueret af Aarhus-instruktøren Henrik Bjerregaard Clausen og har skuespillerne Rudi Køhnke, Simone Lykke, Camilla Gottlieb på rollelisten.

Filmen er netop blevet vist på den prestigefulde Odense Internationale Filmfestival (OFF), som i år modtog flere end 2600 kortfilm fra 101 forskellige lande og udtog 111 kortfilm.

Filmene dystede om ni forskellige priser på Danmarks eneste Oscar-kvalificerende filmfestival. The Fabric var udtaget til den danske konkurrence, som omfatter både animations-, fiktions- og dokumentarfilm, men den vejlensisk-aarhusianske co-produktion løb dog ikke med prisen.

Til gengæld glæder filmfolkene sig over at "The Fabric" også er udtaget til End of Days Film Festival, Sci-On Festival i USA og senest HorrorHound Film Festival, som, ifølge produktionsselskabet New Tales i Aarhus, er den største gyserfilmfestival i USA.

Kortfilmen er udtaget til fire forskellige filmfestivaler og er netop blevet vist på den prestigefyldte Odense International Filmfestival.
Annonce

Anerkendt samarbejde

Den anerkendelse smitter også af på produktionsskolen 3D College i Grenaa, der har sammen med det professionelle filmmiljø i Aarhus og Vejle har kreeret filmens dystopiske univers.

3D College er landets eneste erhvervsuddannelse inden for 3D animation. Her uddannes unge til at arbejde med visualisering og 3D animation i det danske og internationale filmmiljø.

- Det er femte år i træk, at 3D College har samarbejdet med det professionelle filmmiljø i Århus og Vejle for at skabe en professionel produktion, og første gang et sådant samarbejde har skabt en film, der er blevet udtaget til så prestigefyldte filmfestivaler, fortæller Selina Wilken, producerassistent hos New Tales.

Torsten Frøstrup, der er formand for Vejle-foreningen Filmforbindelsen, er blandt de lokale aktører i "The Fabric" Vejlenseren har stået for lyssætningen under optagelserne. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB møder ude Brøndby; bliver den onde stime brudt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Vejle Boldklub

Træner Peter Sørensen er uden betænkelighed: Derfor ligner det lyndebut til VB’s nyeste mand

Annonce