Annonce
Vejle

Sci-fi kortfilm tager spring fra Vejles Dystopia til fire filmfestivaler

Science fiction kortfilmen "The Fabric", der har flere vejlensere med i produktionen, er udtaget til fremvisning på flere festivaler.

Vejle: I en mørk og dyster celle sidder en fysiker fængslet. Han har hukommelsestab og bryder sin hjerne med ét spørgsmål; hvordan slipper han væk? Forfærdelige væsner holder øje med ham dag og nat - eller er det hans fantasi, der løber af med ham?

Sådan lyder oplægget til den science fiction kortfilm "The Fabric", der har en række vejlensiske aftryk. Alle optagelserne af den psykologiske thriller er foretaget i Vejle, hovedsageligt hos eventfolkene hos Dystopia på Mørkedalsvej, hvor de også har lavet kostumerne til filmens mørke væsener.

Samtidig har flere aktører fra det vejlensiske filmmiljø været med til produktionen. Ansvaret for fotograferingen er lagt i hænderne på Kim Jean Skovgaard Karlsen, mens Torsten Frøstrup er lysmester på produktionen, som også har en række lokale assistenter involveret i optagelserne.

Det er første gang et sådant samarbejde har skabt en film, der er blevet udtaget til så prestigefyldte filmfestivaler.

Kortfilmen The Fabric's officielle plakat.

Dystopia skaber væsener

Den 21 minutter korte film er instrueret af Aarhus-instruktøren Henrik Bjerregaard Clausen og har skuespillerne Rudi Køhnke, Simone Lykke, Camilla Gottlieb på rollelisten.

Filmen er netop blevet vist på den prestigefulde Odense Internationale Filmfestival (OFF), som i år modtog flere end 2600 kortfilm fra 101 forskellige lande og udtog 111 kortfilm.

Filmene dystede om ni forskellige priser på Danmarks eneste Oscar-kvalificerende filmfestival. The Fabric var udtaget til den danske konkurrence, som omfatter både animations-, fiktions- og dokumentarfilm, men den vejlensisk-aarhusianske co-produktion løb dog ikke med prisen.

Til gengæld glæder filmfolkene sig over at "The Fabric" også er udtaget til End of Days Film Festival, Sci-On Festival i USA og senest HorrorHound Film Festival, som, ifølge produktionsselskabet New Tales i Aarhus, er den største gyserfilmfestival i USA.

Kortfilmen er udtaget til fire forskellige filmfestivaler og er netop blevet vist på den prestigefyldte Odense International Filmfestival.
Annonce

Anerkendt samarbejde

Den anerkendelse smitter også af på produktionsskolen 3D College i Grenaa, der har sammen med det professionelle filmmiljø i Aarhus og Vejle har kreeret filmens dystopiske univers.

3D College er landets eneste erhvervsuddannelse inden for 3D animation. Her uddannes unge til at arbejde med visualisering og 3D animation i det danske og internationale filmmiljø.

- Det er femte år i træk, at 3D College har samarbejdet med det professionelle filmmiljø i Århus og Vejle for at skabe en professionel produktion, og første gang et sådant samarbejde har skabt en film, der er blevet udtaget til så prestigefyldte filmfestivaler, fortæller Selina Wilken, producerassistent hos New Tales.

Torsten Frøstrup, der er formand for Vejle-foreningen Filmforbindelsen, er blandt de lokale aktører i "The Fabric" Vejlenseren har stået for lyssætningen under optagelserne. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

V står stadig for Vejle: Lars Løkke stifter nyt parti få 100 meter fra sit barndomshjem

VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Vejle Boldklub

Nøglespiller tæt på VB-exit: Lejes ud til klub i Mellemøsten

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Formanden for udvalget lover at kæmpe for løsningen af det næsten umulige problem i Vejle: God kamp, Gerda, og husk, vi holder øje med dig

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: Femårig opdager brand, og Lego er ikke giftig

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Annonce