Annonce
Jelling

Se alle billederne: Med veterantog gennem Grejsdalen

Veterantoget mellem Vejle og Jelling kørte søndag ud på strækningens 125 års jubilæum. Foto Michael Svenningsen
Veterantoget mellem Vejle og Jelling kørte søndag med fyldte vogne, og gav folk et kig tilbage i tiden.

Jelling: Et nyere IC4 tog med retning mod Aarhus kører ind på Vejle Banegård. Men det er der ikke så mange der lægger mærke til, for på spor tre holder et gammelt veterantog med trævogne, udendørs platforme og spisevogn klar til at køre passagerer til Jelling gennem Grejsdalen.

Det er sidste søndag, veterantoget kører mellem Vejle og Jelling, og dagens banestrækning har desuden 125 års jubilæum.

Det bedste er hyggen, og så er det hele meget nostalgisk. Toget kører jo ikke så hurtigt, så du når at suge alle indtrykkene til dig og nyde den flotte tur.

Finn Sørensen, passager

Nostalgien blev luftet

Flere af passagerne på dagens togtur, havde glædet sig til et lille blik tilbage i tiden, hvor servicen i togene var høj og farten var lav.

Blandt de gæster, som søndag var klar til at stige ombord på en tur gennem toghistorien, var ægteparret Finn og Kirsten Sørensen fra Vejle.

- Vi tager tit med, når veterantoget kører, men det er første gang i år, så vi glæder os, siger Kirsten Sørensen.

Finn Sørensen har selv været ansat hos DSB i mere end 20 år, og for ham er det den særlige stemning i toget, som lokker.

- Det bedste er hyggen, og så er det hele meget nostalgisk. Toget kører jo ikke så hurtigt, så du når at suge alle indtrykkene til dig og nyde den flotte tur, siger han.

Annonce

Et smut til Jelling

Veterantoget kører to ture mellem Jelling og Vejle, og flere familier benytter de to afgange til at tage et par timers ophold i Jelling, inden de tager toget tilbage igen.

En af dem er Birgitte Kvik Fischer, som var på tur med sin mand og to børn.

- Vi er her mest, fordi vores søn Elliot elsker tog, og så tager vi samtidig på udflugt til Jelling for at se monumenterne. Jeg tror ikke, at jeg har set Jellingstenen, siden jeg var barn, siger hun.

Rasmus Holbech fra Vejle er sammen med sin tre børn også på togtur, og de vil også benytte ventetiden til at se Kongernes Jelling.

- Det er første gang, vi er med toget, så det er rigtig sjovt. Og så bruger vi lige et par timer i Jelling bagefter, siger han.

Søndagens tur med veterantoget mellem Vejle og Jelling. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Frivillige kræfter

Både lokomotivfører, billetkontrollører og servicemedarbejdere er frivillige, og det er dem, som muliggør den nostalgiske togtur.

En af dem, som hver søndag trækker i uniformen, er 20-årige Frederikke Juhl. Hun har en fast plads bag disken i togets spisevogn.

- Alle i min familie har været engageret i tog. Bedsteforældre, oldeforældre, så det var oplagt for mig at gå samme vej, siger hun.

For Frederikke Juhl er det den hyggelige stemning i toget, som trækker.

- Alle passagererne er glade og stemningen er god. Mange af dem, som kører med, ser vi hver søndag, og andre kommer for første gang, men alle har en god oplevelse, siger Frederikke Juhl.

Veterantoget har i år kørt sin 42. sæson, og trækningen mellem Vejle og Give kunne søndag fejre sit 125 års jubilæum. Derfor fik alle passagerer en gratis udgave af magasinet Togfløjten, så de kunne læse mere om veterantogets historie.

Søndagens tur med veterantoget mellem Vejle og Jelling. Foto Michael Svenningsen
Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Vejle

Potentielt kriminelle flyttede ind i al hemmelighed: Kommunen mener, at Udlændingestyrelsen har brudt lejekontrakten og har nu sendt protestbrev til minister

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Annonce