Annonce
Vejle

Se alle billederne: Selv en corona-sikker julemand kan skabe glæde hos store og små

Til sidst i showet blev der skudt sne ud af kanoner, ligesom kæmpe stjernekastere lyste rådhuset op. Foto: Søren Gylling
Havde man set sceneriet udefra for et år siden, havde man sikkert troet, at det var løgn. Ikke desto mindre skabte julemandens ankomst glæde hele vejen rundt.
Annonce

Vejle: Julemanden kommer til Vejle hvert år i begyndelsen af december.

Han skal hente nøglen til alle vejlensiske hjem for senere at kunne give de mindste en gave.

Det gjorde han også denne første søndag i advent. Meget var dog anderledes, og havde man set sceneriet udefra for et år siden, havde man sikkert troet, at det var løgn.

Rådhuspladsen var indhegnet, nisserne dansede rundt med visir for munden, og alle publikummer sad på stole.

Men ingen af de indførte corona-restriktioner kunne imidlertid tage glæden fra de fremmødte voksne og børn. Især sidstnævnte hvinede af begejstring.

Annonce

Citychefen: "Konceptet holder"

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) og citychef Andreas Kiis Antonsen bød velkommen hele tre gange - klokken 11, 13 og 15. Avisen overværede sidste show. Her deltog 250 som til de to øvrige.

- Det har været den dejligste dag. Det synes jeg virkelig, lød det glad fra øverste mand i City Vejle.

- Det er selvfølgelig en lidt speciel måde at holde det på, men efter min mening holder konceptet. Prøv lige at lægge mærke til børnenes glæde, tilføjede Andreas Kiis Antonsen.

Han blev citychef, som covid-19 lukkede landet, og det har, indrømmede han, været en udfordring. Men én ting har han holdt fast i: Vi skal ikke aflyse noget. Vi må tilpasse os verden.

Derfor har det heller aldrig været på tale at aflyse julemandens ankomst, men derimod nødvendigt at tage nogle forholdsregler.

Annonce

Billetpenge hjælper andre

En af forholdsreglerne har været at dele arrangementet op, en anden at tage penge for det. Hver billet kostede 35 kroner, hvilket især på de sociale medier har skabt furore. Hvorfor skal handelsstandsforeningen tjene på noget, som plejer at være gratis?


På mange måder er det hyggeligere end normalt, fordi det er mere kontrolleret. Her er ingen kamp om at komme om foran eller få fat i en slikpose.

Louise Mølgaard, mor til Alfred og Esther


Men det gør den heller ikke. Den samlede indtægt på omkring 15.000 kroner går til "Jul i Fællesskab". I samarbejde med mange frivillige sørger byens sogne for, at udsatte familier og enlige kan fejre juleaften sammen i missionshuset på Olgas Vej og i Vor Frelsers Kirkes kirkehus.

Desuden har citychefen og kollegaerne doneret billetter til flere, der havde svært ved at finde råd til arrangementet.

- Vi har bare været nødt til at kræve entré, for ellers kunne vi ikke styre det. Et nødvendigt onde, forklarer Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Ingen kamp om slikket

Selvom juleriet havde ændret karakter af nødvendighed, tog det ikke toppen af juleglæden hos Jacob Horn og Louise Mølgaard fra Vejle.

De kom med deres to børn - Alfred på to år og Esther på syv.

- Vi sad faktisk lige og talte om, at det er enormt fedt lavet. På mange måder er det hyggeligere end normalt, fordi det er mere kontrolleret. Her er ingen kamp om at komme om foran eller få fat i en slikpose, sagde Louise Mølgaard i sekunderne, inden showet gik i gang.

Nisserne ledte efter julemanden, der var blevet væk inde på rådhuset eller "slottet", som flere af børnene kaldte det.

Efter et kvarters higen og søgen fandt de små rødklædte ham med hjælp fra de mindste blandt publikum, der pegede op mod de gamle, buede vinduer.

Bagefter var der juletræstænding, inden nisserne forsvandt ud på gågaden og stillede op til fotografering med julemanden i hans slæde, som i virkeligheden - host host - var en lille kommunal bil.

- Her bagefter synes vi faktisk, at det er endnu federe og sjovere. Børnene har hygget sig. Så det var godt, at de fandt en løsning og ikke aflyste arrangementet, mente Jacob Horn.

City Vejle holdt tre arrangementer med hver 250 deltagere. Foto: Søren Gylling
Nisserne og de mindste blandt publikum brugte et kvarter på at finde julemanden, der gemte sig inde på rådhuset. Foto: Søren Gylling
- Det har været den dejligste dag, sagde citychefen, som havde sin søn Asger på 10 måneder på armen. Foto: Søren Gylling
Bagefter stillede nisserne og julemanden op til billeder. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Borgmester Jens Ejner Christensen (V) overrakte julemanden nøglen til alle hjem i Vejle. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Til sidst sprang der sne ud af kanoner, og kæmpestore stjernekastere sendte lys ud i tusmørket. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce