Annonce
Børkop

Se alle billederne: Smidstrup gør klar til byfest

Borgerne i Smidstrup og omegn var mandag aften i gang flere steder i byen for at gøre klar til den årlige byfest. Foto: Mette Mørk
Borgerne i Smidstrup og omegn samlede sig mandag aften om klargøringen af Smidstrup Byfest.

Smidstrup: "Man skal yde, før man kan nyde".

Man skulle næsten tro, at det var sloganet for borgerne i Smidstrup og omegn. I denne uge finder den årlige byfest sted, men før indbyggerne kan kaste sig over de tilbagevendende aktiviteter såsom Smidstrup Games, ungdomsdisco og præmiewhist, skal der først knokles.

Annonce
Unge som gamle gav den alt hvad den kan trække, så Smidstrup atter kan blive klar til byfesten, der begynder tirsdag aften. Foto: Mette Mørk

Først arbejde så fest

At knokle virker tilsyneladende ikke til at være et problem for Smidstrup-borgerne. Mandag aften troppede de talrigt op ved henholdsvis hallen, byfestpladsen og sportspladsen.

Ved sidstnævnte sted har Hans Christian Bohsen ansvaret for, at det hele kommer til at stå, som det skal.

- Min rolle er sådan set, at vi skal have den her plads sat op, og så skal den fungere fra tirsdag klokken 19, fortæller Hans Christian Bohsen, mens han og holdet, der skal gøre sportspladsen klar, venter på, at et telt ankommer, så de kan komme i gang med arbejdet.

For ham er højdepunktet ved byfesten fællesskabet, og at man samles om noget.

- Det, der er det fedeste, er, at man kan gøre det her sammen med nogen. Vi får det her op at stå på to dage. Og så har vi fest i fem dage, siger han med et smil.

Tirsdag begynder festen ved sportspladsen og hallen, inden den fredag rykker om til festpladsen en kort gåtur derfra.

De unge blomstrer op

Omme ved festpladsen er der mandag aften også godt gang i arbejdet. Her arbejder flere hold med at rejse telte, hvor alle boderne skal være. Et par drenge slæber nogle stænger tværs henover pladsen, mens en gruppe voksne står og diskuterer, hvad der er næste skridt i opbygningen af en af boderne.

Blandt de mange arbejdende borgere er Jakob Sørensen, som har ansvaret for festpladsen.

- Det er super lækkert, at der er så mange, der kommer og hjælper, fortæller han og glæder sig samtidig over, at de unge også er gode til at bakke op om byfesten.

- De seneste år er der mange unge, der er blomstret op, og har taget initiativ til at hjælpe.

Smidstrup Byfest begynder tirsdag klokken 18.30 med flaghejsning, taler og sang, og slutter søndag aften med fakkeloptog, fyrværkeri og kaffebord.

Hans Christian Bohsen er med i byfestudvalget og han står for at gøre sportspladsen klar til ugens festivitas. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Vejlenser er ny formand for 48.000 HK'ere

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Tyven kørte væk i familiens Citroën

Annonce