Annonce
Jelling

Se alle fotos: Gymnastisk genstart til sommerskole i Gormshallen

Nu kan gymnasterne endelig springe, flikflakke og slå vejrmøller sammen igen, efter at coronaen kortsluttede sæsonen i marts. I denne uge er 30 unge på gymnastikskole i Jelling.

Jelling: Der er sved i luften, mens den høje og tempofyldte popmusik blæser ud af højttalerne.

Allerede inden man træder ind i hal 1 i Gormshallen, kan det tydeligt både høres og lugtes, at der er fysisk aktivitet på det gulbrune parketgulv.

Her er trampoliner og madrasser sat frem, airtracks pumpet op og flere andre redskaber er taget i brug. De gør det muligt at dyrke springgymnastik for de 30 unge mennesker, som deltager i denne uges gymnastikskole med Jelling fS Gymnastik som arrangør.

Annonce

Gennem fire dage skal deltagerne, som er mellem 12 og 16 år, træne gymnastiske øvelser og have det sjovt. Den første og sidste dag i Gormshallen, mens de to midterste dage foregår hos henholdsvis Vesterlund Efterskole og Vejen Idrætscenter.

Endelig!

For de unge deltagere er det en fornøjelse at dyrke gymnastik igen.

Alle oplevede nemlig, at sæsonen måtte stoppe pludseligt i marts på grund af coronaudbruddet. For flere skete det lige under de sidste forberedelser til de traditionelle forårsopvisninger, som plejer at fylde hallerne med gymnaster og publikum. Men også disse opvisninger blev aflyst.

- Det er dejligt at komme i gang igen efter næsten et halvt års pause. Det er en gode måde at starte sæsonen på ved at have en hel uge med gymnastik, fortæller 15-årige Niclas Ramsing.

Niclas Ramsing i hvid trøje har set frem til endelig at dyrke gymnastik med vennerne igen. Foto: Mette Mørk
Samarbejde er vigtigt for at få de bedste oplevelser. Foto: Mette Mørk
Sofie Reventlow, der står i midten i sort trøje, har taget turen fra Vejle for at deltage i gymnastikskolen. Foto: Mette Mørk

Han er fra Nørup og går til gymnastik i Firehøje IF. Det var hans mor, der fortalte ham om sommerskolen i Gormshallen.

- Normalt træner jeg også en gang om ugen inde i Vejle, hvor der er et større hold og lidt bedre faciliteter, siger Niclas Ramsing, der om et år skal gå på gymnastikefterskolen Bjergnæs Efterskole.


Det er dejligt at komme i gang igen efter næsten et halvt års pause.

Niclas Ramsing, gymnast


På gymnastikskolen er der både deltagere fra Jelling og andre byer. For eksempel har Sofie Reventlow taget turen fra Vejle.

- Jeg har gået til gymnastik i Jelling det seneste år, og det har jeg været glad for. Så det var meget oplagt at være med her på gymnastikskolen. Først og fremmest ser jeg bare frem til at få springet en masse, da det ikke har været muligt i lang tid på grund af corona, siger den 14-årige pige.

Annonce

Tilfreds arrangør

Gymnastikskolen er blevet arrangeret på lidt over en måneds tid, efter at Jelling fS Gymnastik fik bevilget et tilskud fra Vejle Kommunes pulje til sommeraktiviteter rettet mod unge.

Det glæder kursuslederne Lise Mols og Nina Skriver Dahl, at så mange unge har nået at melde sig til på så kort tid.

- Det er en stor succes. Udover de unge, som i forvejen er aktive i Jelling fS, er der også deltagere udenbys fra. Det fortæller os, at der er interesse for gymnastikaktivitet i området i sommerferien. Og vi er glade for, at det kunne lykkes at stable arrangementer på benene med så kort aftræk, lyder det fra Lise Mols og Nina Skriver Dahl.

- Vi har fået et hold af topmotiverede - både unge og erfarne - trænere til at stå for arrangementet, og der bliver masser af spring for alle, siger de.

Sommerskolen slutter torsdag eftermiddag med en lille opvisning i Gormshallen.

Sofie Reventlow og Niclas Ramsing er begge "udenbys", idet de kommer fra Vejle og Nørup. Men hvad gør man ikke for at dyrke gymnastik igen i fællesskab med andre. Foto: Mette Mørk
Blandt de 30 deltagere er der 15 drenge og 15 piger. Foto: Mette Mørk
Deltagerne er mellem 12 og 16 år. Foto: Mette Mørk
Kort før sommerferien sendte Vejle Kommune besked ud til foreningerne om en pulje til sommeraktiviteter rettet mod de unge. Den mulighed benyttede man i Jelling sig af ved at holde en gymnastikskole i uge 32. Foto: Mette Mørk
Gymnastikskolen varer fra mandag til torsdag. Foto: Mette Mørk
Tirsdag og onsdag er gymnasterne på tur til Vesterlund Efterskolen og Vejen Idrætscenter for at afprøve andre faciliteter. Foto: Mette Mørk
Skolen afsluttes torsdag med en lille opvisning. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce