Annonce
Jelling

Se billeder fra Naturens Dag på Brandbjerg: Her får du naturen lige i fjæset

På Brandbjerg Højskole var der masser af aktiviteter for både børn og voksne i anledning af Naturens Dag. Foto: Morten Pape
Op mod 1000 mennesker kiggede forbi til Naturens Dag på Brandbjerg Højskole. Nye udefaciliteter blev taget i brug og kan være til glæde for både elever og gæster fra nær og fjern.

Brandbjerg: Da Simon Lægsgaard i 2008 overtog rollen som forstander på Brandbjerg Højskole, havde han et stort og ambitiøst mål: Han ville gøre højskolen til et lokalt samlingspunkt, som det var engang.

Det blev mødt med en anelse skepsis. Men med indvielsen af bålhytte, toiletbygning og en tre kilometer lang mountainbikerute er Simon Lægsgaard nået et godt stykke over målstregen.

- Det er resultatet af et vellykket og vigtigt ægteskab mellem det offentlige og civile Danmark. Brandbjerg er igen blevet en del af det lokale verdenskort og er blevet et sted, vi kan være fælles om. Noget, som er vigtigere end nogensinde før. Her får du naturen lige i fjæset, sagde Simon Lægsgaard i sin indvielsestale.

Livet på højskolen

  • Følg med i livet på den gamle herregård, der siden 1964 har været kendt som Brandbjerg Højskole.
  • Beliggende i de naturskønne omgivelser på kanten af Grejsdalen tager skolen hvert år imod hundredvis af kursister i alle aldre. Dertil kommer et væld af gæster fra lokalområdet for at benytte sig af naturen ved højskolen.
  • Mens vi er fluen på væggen hos efterårets højskolehold, tager vi dig også med ind bag maskinrummet på skolen og følger de folk, der er med til at holde det hele i gang år efter år.

Mærke naturen hver dag

Naturen lige i fjæset var der også god mulighed for at få på denne søndag til Naturens Dag på Brandbjerg Højskole.

Der var lagt an til en lang række aktiviteter, som for eksempel skydning, dissekere en gris eller få taget en selfie med en ørn. Den nye mountainbikebane blev også prøvet af de actionlystne gæster.

- Årets tema til Naturens Dag handler om at mærke naturen, og med de nye faciliteter på Brandbjerg Højskole kan du i langt højere grad mærke naturen hver eneste dag. Du kan ikke bare gå, cykle og løbe herude, du kan også nemmere spise og sove i skoven, og har du brug for at træde af på naturens vegne, kan du gøre det under ordentlige forhold i den nye toiletbygning, lød det fra Karl Erik Lund (DF), formand for natur- og miljøudvalget i Vejle Kommune.

Naturens Dag er en årlig mærkedag og foregår flere hundrede steder rundt omkring i landet.

De første aktiviteter begyndte allerede om formiddagen på højskolen, inden der i løbet af dagen strømmede flere og flere mennesker til for at prøve aktiviteter, smage lokale råvarer eller se på de nye udefaciliteter. Klokken 18 sluttede det med fællesspisning. Foto: Morten Pape
Sporbygger Christoffer Stjernholm fra Jelling har stået for at bygge den nye mountainbike-bane ved Brandbjerg Højskole. Foto: Morten Pape
Falkecenter Samsø gav gæsterne mulighed for at holde en af de majestætiske fugle. Foto: Morten Pape
Højskoleforstander Simon Lægsgaard (til højre) fik hjælp af to byrådspolitikere fra Vejle Kommune til at klippe snoren over. Det var Thyge Havgaard Bjerring (til venstre) fra udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati og Karl Erik Lund fra natur- og miljøudvalget. Foto: Morten Pape
Udover bålhytten er der bygget et toilet. Begge er offentligt tilgængelige og kan benyttes året rundt. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Med på lastbil-razzia: Dækkede massivt overlæs med gummiklods og cykelslange - to uger efter alvorlig ulykke

Annonce